Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Motivasyonu Yüksek Tutuyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 15:25:00

İş ortaklarımızla toplantılarımızı online olarak gerçekleştirmeye başladık. Farklı sektörlere ve sanayiye yönelik sunduğumuz mühendislik çözümlerinde kullandığımız bilgisayar destekli mühendislik yöntemlerinin ve satışını yaptığımız yazılımların tanıtımını müşterilerimize direkt sunma imkanı yakaladık.

 

Nasser Can KASIMBEYOĞLU
EnginSoft Turkey
Proje Müdürü


EnginSoft Turkey olarak, pandemi sürecinde öncelik çalışanlarımızın sağlığı olduğundan ilk günlerden itibaren evden çalışma düzenine geçtik. Bu süreçte çalışanlarımız ile iletişimimiz ve ikili ilişkilerimiz ön plana çıktı, yöneticilerimiz ve çalışanlarımız arasındaki işle ile ilgili iletişimin daha fazla olduğunu gözlemledik. Yoğunluklu olarak online toplantılar, telefon görüşmeleri ve e-posta yoluyla iletişimde kalıp, çalışma arkadaşlarımızdan süreçle ilgili düzenli geribildirimler alarak uzaktan çalışma yöntemlerimizi geliştirdik. Bu noktada, çalışanlarımız ile olan iletişimin sürekli kontrol ediliyormuş hissi yaratmadan, çalışanlarımızın kendi kendini yönetiyormuş gibi düşünmelerini sağlayarak motivasyonu yüksek tutmaya çalıştık. Bu sayede çalışanlarımızın zaman yönetimi becerisini geliştirdiğini ve sorumluluk bilincini artırdığını gözlemledik. Artık sadece yapılması gereken iş ve bitirilmesi gereken zamanın belirtilmesiyle sonuç odaklı çalışmalarımızın daha verimli hale geldiğini gördük. Bu sayede ekip arkadaşlarımızın liderlik yeteneklerini geliştirmelerini ve kendilerini göstermelerini sağlayıp, bu süreçte karşılaştıkları sorunlara en kısa sürede çözüm sunarak çalışmalarına destek olduk.


Pandemi sürecinde iletişim, firma içinde olduğu kadar, müşterilerimizle olan ilişkilerimizi de etkiledi ve daha büyük bir önem kazandı. İş ortaklarımızla toplantılarımızı online olarak gerçekleştirmeye başladık. Farklı sektörlere ve sanayiye yönelik sunduğumuz mühendislik çözümlerinde kullandığımız bilgisayar destekli mühendislik yöntemlerinin ve satışını yaptığımız yazılımların tanıtımını müşterilerimize direkt sunma imkanı yakaladık. Hem iş ortaklarımız hem de konuya ilgi duyan herkes için bu süreçte düzenlemiş olduğumuz online eğitimlerimiz ve webinarlarımız ile evde geçirmiş olduğumuz zamanı daha verimli geçirebilmelerini sağlamaya çalıştık ve bu kapsamda online etkinliklerimize yeni normale döndüğümüz süreçte de devam etmekteyiz. Böylece aynı anda farklı kurum ve şehirlerden kişilere aynı anda ulaşıp iletişim ağımızı genişlettik.


Bu dönemde bazı birimlerimiz ofise gitmeye ihtiyaç duyarken, birçok birimimizin çalışmalarını evden başarılı ve etkili bir şekilde yürüttüğü yönünde düzenli geri bildirimler alıyoruz. Yeni normalleşme süreciyle beraber uzun vadedeki planlarımızı, haftanın belirli günlerinde evden çalışmaya geçmek gibi  yönetim, çalışma yöntem ve şekillerinde düzenleme yapma yönünde planlamaktayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz