Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv Endüstrisi, Yeni Normale Gidiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.07.2020 13:19:00

Covid-19'un neden olduğu ekonomik ve sosyal kriz, dijitalleşmeye yeni başlayan üreticiler ile dijital yolculuklarında çok daha ileride olanlar arasında çok daha derin bir ayrım yaratacak.

 

SEVGİ ÖZÇELİK

TAYSAD Genel Sekreter Yardımcısı

 

Yakın gelecekte Covid-19 salgınının etkisinin geçmesi bekleniyor. Toplumlar, ekonomiler ve otomotiv endüstrisi günlük operasyonları açısından 'yeni bir normal' bulmak zorunda kalacaklar.


Azalan talep, otomobil üreticilerinin geliri ve karlılığı üzerinde büyük baskı yaratıyor; operasyonları sürdürmek için finansal öncelikler Ar-Ge veya diğer teknoloji yatırımlarını öteliyor; birleşme ve satın alma faaliyetlerinde artış olasılığı öne çıkıyor. Bunun yanı sıra sosyal mesafenin tüketici davranışı üzerinde önemli etkisi hissediliyor. Müşterilere ulaşmak  için dijital kanalların kullanımı anahtar özellik görevini üstleniyor.


Ortaya çıkan müşteri davranış eğilimlerini anlamak ve kişiselleştirilmiş müşteri yolculuğu çözümleri oluşturmak son derece kritik bir başarı faktörü haline geliyor.
Covid'den sonra otomotiv endüstrisi, maliyet verimliliğinin yanı sıra tedarik zincirine esneklik ve çeviklik kazandıracaktır. Esnek şirketler verimlilik sağlayan dijital teknolojilere yatırım yaparak önemli bir rekabet avantajı elde edebiliyorlar. Son on yılda, AI ve IoT teknolojilerindeki ilerlemeler, tedarik zincirinin ve üretim operasyonlarının kapasitesi, kullanılabilirliği ve esnekliğinde muazzam verimlilikler sağladı.


Covid-19'un neden olduğu ekonomik ve sosyal kriz, dijitalleşmeye yeni başlayan üreticiler ile dijital yolculuklarında çok daha ileride olanlar arasında çok daha derin bir ayrım yaratacak.


Otomotiv endüstrisi, geçmişte birçok kriz ve dönüşümler yaşadı. Buna rağmen bir asırdan fazla zamandır kendini geliştiriyor. Her zaman değişen pazara, tüketici ve teknoloji senaryolarına uyum sağlayan bir yenilikçilik ve dayanıklılık kaynağıdır. Otomotivin doğal güçlü yönleri, endüstrinin bu krizden daha da güçlenmesini kesinlikle sağlayacaktır.


Üreticiler, Covid-19 salgını sonrasında sosyal, iş ve toplumsal çevremizin hangi bölümlerinin değişeceğini anlamalı ve yeni normalliğe hazırlanmak için buna göre yatırım yapmalıdır.


Sağlıklı ve mutlu günler dilerim...
Sevgi ve saygılarımla..

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz