Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu: “Yaratıcılık ve sürekli yenilenme başarının anahtarı olacak”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.03.2017 16:03:00
Tofaş, 2016 yılında, özellikle Egea Ailesi’nin Avrupa pazarlarındaki başarısı sayesinde, Türkiye’de üretim ve ihracat rekorlarını kırdı. Talepteki artış paralelinde kapasitesini yıllık 400 bin adetten, 450 bin
Tofaş, 2016 yılında, özellikle Egea Ailesi’nin Avrupa pazarlarındaki başarısı sayesinde, Türkiye’de üretim ve ihracat rekorlarını kırdı. Talepteki artış paralelinde kapasitesini yıllık 400 bin adetten, 450 bin adede çıkarttı.
 
Bu düzeydeki bir üretimi layıkıyla yapmaya devam etmek, tüm tedarik zincirimiz için başlı başına bir meydan okumadır. 2017 yılındaki önceliğimiz, bu amaca yönelik odaklanmayı kaybetmeden, 2023’ten sonraki on yılı şekillendirmek üzere çalışmak olacak.
 
Otomotiv, uzun vadeli proje ve çalışmaların egemen olduğu bir sektördür. Yeni bir model için karar verilmesi ve ürünün geliştirilmesi 3-5 yıllık bir zaman dilimini kapsar; küresel düzeyde geçerli olan yetkinlikleri geliştirmek veya yeni bir fabrika yatırımı yapmak ise çok daha uzun süreler gerektirir. Bu nedenle karar süreçlerinde uzun vadeli eğilimler; günlük değişkenliklerden daha fazla ağırlık taşır. Sektörün küresel gelişimi de bölgeler arasında önemli farklılıklar gösterir. Biz önümüzdeki on yıla, uzun vadeli eğilimlerin ışığında ve bölgesel farklılıkların yol açtığı farklı ihtiyaçları dikkate alarak hazırlanıyoruz.
 
2027 yılında kesin olarak nasıl bir dünya ile karşı karşıya olacağımızı bilmiyoruz. Ama küresel demografinin değişimi, teknolojideki gelişmeler ve bunun iş dünyası ile tüketici alışkanlık ve beklentilerine olan etkileri ve şekillenmekte olan yeni küresel dengeler nedeniyle, çok farklı olacağını biliyoruz. Artan tüketici beklentileri ile güvenlik ve çevre bağlantılı regülasyonlara uyum sağlarken, maliyetlerin rekabetçiliği ve pazara yönelik esneklik önemini artıracaktır. Bu nedenle tüm tedarik zincirinin, ekosistemiyle birlikte, yaratıcılık ve sürekli yenilenme becerisini yapısal hale getirmesi, başarının anahtarı olacaktır.
 
Yeni ürün yelpazemizi ortaya çıkartacak olan tasarım ve Ar-Ge yetkinliklerinin artırılması; tedarik zincirinin, küresel pazarlar için bu üretimi desteklemesi gündemimizdeki en önemli konular arasında bulunuyor. Aynı zamanda, ortağımız Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) küresel Ar-Ge ağının bir parçası olarak, teknoloji geliştirme yetkinliklerimizi iyileştirmek de bu ufkun bir parçasını oluşturuyor. Artan küresel rekabet ortamında, işleri doğru yapmaktan çok, doğru işleri yapmak önem kazanıyor. 
 
Önem verdiğimiz bir diğer konu; çalışanlarımızın yetkinliklerini, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeleri için uygun  ortamlar yaratmak. Yeni on yılı, farklı bir yönetim anlayışı ile karşılamak durumundayız.n
 

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz