Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Zorluklardan Ürkek Adımlar Atarak Çıkmak Mümkün Değil

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.07.2020 13:29:00

Bu salgının ne zaman tam olarak biteceğini kestirebilmek şu anda zor. O yüzden müşteriyle dijital teması destekleyen yapılar güçlenerek çıkacak ve buna yönelik yeni iş modelleri oluşturulacak. Bu yeni iş modelleri uzun bir süre de böyle devam edecek, hatta artık hayatımızın bir parçası olacak.

 

Tülin TEZER
Seger A.Ş. Genel Müdürü


 

Ar-Ge faaliyetlerine ara vermeden devam ediyoruz
Seger olarak Covid-19 salgınının başından itibaren üretimimizin kesintisiz olarak devam etmesi için türlü önemleri alarak yolumuza devam ettik. Elbette çalışanlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Birebir temastan kaçınarak mutlak suretle eldiven ve maske kullanarak ürün sevkiyatlarımızı ve teslimatlarımızı gerçekleştirdik. Önce sağlık önlemlerimizi aldık daha sonra da ekonomik önlemlerimiz için farklı senaryolardaki durumlara yönelik iş planlarımızı geliştirdik. Özellikle uluslararası pazarlara oldukça yüksek adette ürünler sunan yerli bir üretici olarak dünyadaki salgının durumunu çok yakından takip ederek ve ürün sağladığımız ülkelerin dinamiklerine göre ticaret modelleri oluşturduk. Hem tedarikçilerimize hem de bizden ürün alanlara çeşitli esneklikler sunduk. Seger olarak online satış platformlarımızı hayata geçirmeyi hızlandıracak karaları hızla aldık ve önümüzdeki dönemde buna yönelik aksiyonlarımızı da pazarlama planlarımıza dahil ettik. Ar-Ge faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Yeni düzende ürünlerimizi hedef kitlemizle buluşturacak online tanıtım aktivitelerine de yoğunlaşacağız. Örneğin Türkiye’nin dört bir yanını dolaşan “Yolların Sesi” ziyaretlerimiz elbette devam edecek. Öte yandan ürünlerimizi iş ortaklarımızla buluşturduğumuz projelerimizi online faaliyetlerle destekleyeceğiz. Özellikle tanıtım konusunda hibrit bir modele doğru evrilmemiz gerekecek. Geleneksel ve dijital modelleri bir arada kullanacağız.


Yeni bir dalganın yıkıcı etkisine karşı önlem alıyoruz
Koronavirüs salgını dolayısıyla uyguladığımız uzaktan çalışma sistemi bizlerin de iş gücü hacmini etkiledi. Sahada aktif olamamamız ve küresel pazarlardaki durgunluğa bağlı olarak da iş hacmimizde pandemi sürecinde bir miktar daralma oldu. Biz fabrikamızın üretime ara verdiği pandemi döneminde de siparişlerimizi sonrasında teslim etmek üzere almaya devam ettik. Beyaz yaka çalışanlarımız sipariş alma ve ürün pazarlama noktasında faaliyetlerine evden çalışma yöntemi ile devam etti. Yeni bir dalganın gelmesi ve etkili olması durumunda tekrar uzaktan çalışma düzenine hazır olduğumuzu söyleyebilirim.  


Pandeminin hemen öncesinde Seger’in artık sadece korna markası olarak değil aynı zamanda otomobil iç ve dış aydınlatma alanında da söz sahibi bir marka olarak bilinmesi için gerekli adımları atmıştık. Yeni normal düzene geçişle birlikte aydınlatma ile ilgili çalışmalarımıza da hız vermeye başladık. Bu krizden ürkek adımlar atarak çıkmak mümkün değil, cesur ancak her adımı birçok alternatif plan içeren adımlarla çıkabiliriz. Elbette ki küresel piyasaları da takip etmek zorundayız. Neler değişti, bundan sonrası için neler değişeceğini gözlemleyebilmek için hem yakından takip ediyor hem de öngörebilir pozisyonda olmak için her açıdan değerlendiriyoruz. Ulusal ve yerel pazarın dinamiklerine göre aksiyonlarımızı almaya devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz