Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



2027'ye ne kadar yakınız?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2017 17:52:00
Eski çağlardan bu yana insanoğlu, geleceği hayal etmeye; geleceğin teknolojilerini tahmin etmeye çalışıyor. Bilim ve teknoloji baş döndürücü değişim hızını sürdürdükçe, gelecek öngörüleri de devam edecek.

Eski çağlardan bu yana insanoğlu, geleceği hayal etmeye; geleceğin teknolojilerini tahmin etmeye çalışıyor. Bilim ve teknoloji baş döndürücü değişim hızını sürdürdükçe, gelecek öngörüleri de devam edecek. Ulaşım sektörü de son zamanların teknolojik gelişmeleri karşından önemli bir değişim geçiriyor. Bu değişimin şiddetini tam olarak tahmin etmek güç olsa da, değişen iş modellerinin rekabeti de artıracağı kesin.

Bu sayımızda 2027 görüşlerine yer verdiğimiz sektörün önde gelen yöneti­cileri tüm tedarik zincirinin, ekosistemiyle birlikte, yaratıcılık ve sürekli yenilenme becerilerini yapısal hale getirmesinin, başarının anahtarı oldu­ğuna değindiler.

Yine görüşlerine yer verdiğimiz değerli yöneticiler araç hafifletme, araç elektrifikasyonu, otonom sürüş ve çevre gibi faktörlerde yol ha­ritası olmayan şirketlerin gelecekte şanslarının düşük olacağı konu­sunda hemfikirler.

Üretme cesareti

Bu sayımızda, eğitimci ve sanatçı Hüsamettin Koçan’ı biz sayfalarımız­da, O da bizi atölyesinde ağırladı. Hüsamettin Koçan; “Bizim çocukların eğitiminde iki şey eksik kalıyor; birincisi çocuğa sorumluluk verilmiyor, ikincisi çocuğun vicdan muhasebesinin oluşması, vicdanının gelişme­si engelleniyor. Çocukta adalet duygusunun oluşması lazım. Bu; akılla ve sorumluluk duygusuyla olur. Anadolu’ya giderseniz orada bir ço­cuk saman taşıyorsa; küçük olanın küçük sepeti vardır, ortancanın daha büyük sepeti, büyüğün büyük sepeti, saman taşımak onun da işi, çocuk da doğal olarak üretimin bir parçası his­seder kendini ve üretim o nedenle korkutmaz onu. Üretme cesareti odur, ama ezileceği bir yükü onun üzerine asla koymazlar” dedi.

Sektörümüz geleneklerinden aldığı üretme cesaretiyle geleceğe umutla bakıyor...

Önümüzdeki sayıda görüşmek üzere...

SEVGİ ÖZÇELİK

TAYSAD KURUMSAL İLETİŞİM UZMANI

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz