Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Elektrifikasyon Mobiliteyi Yeniden Tanımlıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 26.10.2022 10:40:00

Otomotiv endüstrisinin elektrifikasyona yönelik güçlü ivmesinin ana motivasyon kaynağı çevre oldu. Bu nedenle birçok üretici, önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde içten yanmalı motorlu araçların üretimini tamamen durdurma planlarını açıkladı.

 
SEVGİ ÖZÇELİK
TAYSAD Genel Sekreter Vekili
 
Regülasyonlar, tüketicilerin iklim bilinci ve teknoloji, küresel olarak elektrikli mobilitenin hızlanmasını sağlıyor. Bu hızın yanı sıra değişim, zorlukları da beraberinde getiriyor. Elektrifikasyonun hızı, şarj altyapısının yaygınlaşmasına, iş gücünün yeni beceriler kazanmasına ve üreticilerin ve tedarik zincirinin yeniden yapılanmasına bağlı.
 
Otomotiv endüstrisinin elektrifikasyona yönelik güçlü ivmesinin ana motivasyon kaynağı çevre oldu. Bu nedenle birçok üretici, önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde içten yanmalı motorlu araçların üretimini tamamen durdurma planlarını açıkladı.
 
Öte yandan elektrifikasyona giden yolun henüz başındayız Hem ülkemizde hem de küresel alanda elektrikli araçların payı, içten yanmalı motorlu araçların genel üretimi ve satışına kıyasla hala küçük ölçeklerde seyrediyor.
 
Üreticilerin ve tedarikçilerin elektrifikasyon çabası arttıkça, elektrikli araçlar, küresel otomotiv manzarasının çok daha önemli bir bölümünü değiştirecek gibi görünüyor. Muhtemelen sektörümüz, 2040'a kadar mobiliteyi tamamen yeniden tanımlayacak.
 
ACEA'nın yakın tarihli bir raporu, çoğu AB üyesi ülkede ciddi bir elektrik şarj noktası eksikliği olduğunu gösteriyor.
 
Elektrikli mobiliteye giden yol, karayolu ağları boyunca gerekli şarj noktaları altyapısının dağıtım hızı; üreticilerin adaptasyon ihtiyacı ve içten yanmalı araçlardan elektrikli araçlara geçişin zorunlu kılacağı büyük değişiklikler ve çalışanların yeniden vasıflandırılması gereksinimlerinden oluşuyor.
 
Sonuç olarak, çoğu araç üreticisi, üstesinden gelinmesi gereken zorluklarla uğraşıyor. Bugüne kadar yapılan yatırımlara rağmen içten yanmalı araçlara dayanan gelecek stratejilerinden uzaklaşıyorlar. Bakışlarını elektrikli, çevreci ve daha sürdürülebilir bir yola çeviriyorlar. Sanırım önümüzdeki birkaç yıl bu anlamda önemli gelişmeler yaşanacak.
 
Keyifli okumalar dilerim.
 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz