Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Geliştirdiğimiz Her Proje Sürdürülebilir Bir Dünya İçin

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:59:00

Yüksek verimle çalışan, yakıt tasarrufu sağlayan, sessiz ve en önemlisi çok daha az karbondioksit salınımı yapan çevreci araçlar için geliştireceğimiz her projeyi; aynı zamanda çevre kirliliğinin azaldığı ve sürdürülebilir bir dünya için yapılan yatırımlar olarak değerlendirmekteyiz.

 

Hakan YÜKSEL
TKG Bursa Genel Müdürü
 
Teknolojik gelişimi yakından takip ediyoruz
Son dönemde otomotiv sektöründe, CO2 emisyonları azaltma hedefleri ve ceza uygulamaları sebebiyle alternatif enerji kaynakları ile çalışan, daha çevreci otomobillerin geliştirilmesine ve üretilmesine yönelim söz konusu. Dolayısıyla tüm OEM’ler elektrikli araç üretimine yönelik projelere ağırlık vermiş durumda. Bu nedenle biz de TKG olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, elektrikli araçlara özel parça üretimi konusunda atmamız gereken stratejik adımları çok önceden belirlemiştik. Bu bağlamda TKG olarak kendimizi, elektrikli ve çevreci araçlara yönelik öncü firmalardan biri olarak konumlandırmayı hedeflemekteyiz.
 
Alüminyum malzeme kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşacak
Doğaya ait kaynakların ölçülü bir şekilde kullanılması ve iklim krizine neden olan salınımların minimuma indirilmesi hedefleri çerçevesinde tüm OEM’ler elektrikli araçlarla ilgili projeler yürütmekte. Dolayısıyla OEM’lerden aldığımız teklif istekleri son dönemde hibrid ve elektrikli araçlara yönelik gerçekleşmekte. Özellikle elektrikli araçlara spesifik batarya bölgesi parçaları bu taleplerde başı çekiyor. Yeni roll forming ve batarya hat yatırımlarımız elektrikli araçlara özel, bu parça grubuna hizmet verecek. Ürün gamımızda hali hazırdaki kaynaklı sac parçalar ise benzinli ve dizel araçların yanı sıra carry-over olarak yeni nesil araçlarda da kullanılabilmekte. Yeni nesil elektrikli araçlarda üreticiler; menzili artırmak adına, daha düşük yoğunluğa sahip alternatif malzemelerin kullanımı ile araçları hafifletmekteler. Bu kapsamda alüminyum malzeme kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşacaktır. Bizler de TKG olarak, alüminyum parça üretimi tecrübemizle, yerli ham madde üreticileri ile iş birliği yaparak, müşterilerimiz için sürdürülebilir projeler geliştirmekteyiz. Yüksek verimle çalışan, yakıt tasarrufu sağlayan, sessiz ve en önemlisi çok daha az karbondioksit salınımı yapan bu çevreci araçlar için geliştireceğimiz her projeyi; aynı zamanda çevre kirliliğinin azaldığı ve sürdürülebilir bir dünya için yapılan yatırımlar olarak değerlendirmekteyiz.

 

Elektrikli araçların satışları, ülkelerin emisyon politikaları, devlet teşviki, çevre bilincinin artışı, ürün fiyatlarında azalmalar gibi sebepler nedeni ile her geçen yıla göre artış eğilimi göstermekte. Dolayısıyla yeni nesil araçların üretimi ve yaygınlaşması çok yüksek bir potansiyele sahip olup karbon emisyon hedefleri çerçevesinde çok hızlı bir artış trendi sergileyeceğini öngörüyoruz. Batılı ülkelerde bu sürecin 2030 yılında tamamlanması hedeflense de bizim ülkemizde daha yavaş ilerleyecektir. Fakat TKG olarak bizler üretimimizin yarısını Avrupa ve İngiltere’ye ihraç ettiğimiz için bu yeniliklere uyum sağlayabilmek adına gerekli alt yapıyı hazırladık. 

 

Elektrikli araç parçaları üretiminde kullanacağımız roll forming hattımız 2023 yılbaşı itibarı ile seri üretime geçecek olup, roll forming parça tasarım çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca batarya ünitesi kapakları montaj hattımızın hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Yeni projeler için de görüşmelerimiz devam etmekte olup, bu kategoride yapacağımız yeni yatırımlar ile büyümeye devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz