Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv Elektroniği Sistemleri Giderek Karmaşık Hale Geliyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:36:00

Otomotiv şirketleri daha sofistike ve emniyetli elektronik cihazlar üretmek için yarışıyor. Bugün 3. seviye otonomi konusu, elektronik bir aracın toplam maaliyetinin yüzde 30’unu oluşturuyor. 2023 için bu seviyenin yüzde 50’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

 

Tahsin ÖZTÜRK
Numesys İleri Mühendislik
İş Geliştirme Direktörü
 
Numesys, Ansys’in lider mühendislik simülasyon teknolojilerini kullanarak otomotiv sektörüne katma değeri yüksek çözümler sağlamaktadır. Otomotiv endüstrisi derin bir değişim geçiriyor, ürün karmaşıklığı artıyor. Eskiden tekerlekler üzerinde mekanik bir taşıma aracı olan otomotiv, günümüzde tekerlekler üzerinde bir süper bilgisayar halini aldı. Otomotiv şirketleri daha sofistike ve emniyetli elektronik cihazlar üretmek için yarışıyor. Bugün 3. seviye otonomi konusu, elektronik bir aracın toplam maaliyetinin yüzde 30’unu oluşturuyor. 2023 için bu seviyenin yüzde 50’ye yükseleceği tahmin ediliyor.
 
Numesys olarak elektrikli ve çevreci araçlara yönelik sektöre birçok alanda ürün ve hizmet sağlıyoruz. Elektrikli ve Hibrit araçlar için mühendislik ve simülasyon çözümleri kapsamında; batarya ve yönetim sistemleri geliştirme, elektromanyetik uyumluluk, güç elektroniği, fonksiyonel emniyet ve siber güvenlik analizleri, ISO26262 standardına uygun, ASPICE emniyet kritik gömülü yazılım geliştirme (ADAS, AD, AV, EV yazılımları) hizmetleri sunuyoruz.
Öte yandan araç üreticileri yeni nesil araçlara yönelik Numesys’i projelerine oldukça fazla dahil ediyorlar. 
 
Elekrifikasyon ile birlikte otonomi alanında yeni nesil araçlara yönelik talepler ve projelerde de çözüm ortağıyız; Kamera, sensör, radar, lidar modelleme, optik ve elektronik simülasyon çözümleri,  otonom sürüş simülasyonları (şerit takip sistemi, adaptiv hız kontrol sistemi),  iç, dış aydınlatma,  harmoni ve insan makina arayüzü tasarımları,  dijital ekran ve ön gösterge paneli (cluster) yazılımları geliştirme,  hafifleştirme (malzeme seçimi, yeni üretim yöntemleri) alanında mühendislik simülasyon çözümleri ve optimizasyon,  yeni eklemeli imalat yöntemlerine uygun tasarım ve analiz araçları,  elektrik motoru ve Gürültü, Titreşim, Sertlik (NVH) analizleri, dijital ikiz teknolojileri,  soğutma çözümleri ve simülasyonları konularında hizmetler sunuyoruz.
 
Otomotiv endüstrisinin dönüşümü ile otomotiv elektroniği sistemleri giderek karmaşık hale geliyor. Otomotiv alanında yetkin olabilmek, ürünlerde daha yüksek güvenilirlik ve daha uzun kullanım ömrü gerektiriyor. Ek olarak, otonom sürüş teknolojisi çevreyi algılamak, büyük miktarda veriyi işlemek ve harekete geçmek için daha yüksek performans gerektiriyor. Ürün geliştirme süreçleri kompleksleştikçe simülasyona olan ihtiyaç daha kritik hale geliyor. Numesys olarak tüm otomotiv sektörü paydaşlarına hizmet vermeye devam edeceğiz.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz