Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Küresel Oyuncularla Rekabet Edebiliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:23:00

Özer Grup olarak dünya çapındaki araç üreticilerine farklı çeşitlerde katma değerli termoplastik kompozit levhaların tedarikçisi olmayı amaçlayarak oluşturduğumuz misyonumuz ile 2013 yılından itibaren termoplastik kompozit alanına yatırım yapmaya başladık.

 

Gizem Suzan DÖNER
Özer Grup
Proje ve İş Geliştirme Müdürü
 
Dokuz yıl içerisinde kazandığımız Know-How teknolojileri ile Fibropan®, Hexapan® ve Fibrotape® gibi ürünleri başarılı bir şekilde geliştirerek sektöre kazandırdık.  Araç üreticileri ile birlikte otomotiv iç trim parçaları ve EV bataryaları için ürün geliştirme,  malzeme tasarımı ve seçiminde kullanılabilecek thermoplastik kompozit malzeme geliştirmeye öncülük etmeye devam etmekteyiz. Ayrıca otomotiv endüstrisinde küresel oyuncular ile rekabet edebilecek konuma ulaşmış ve ülkemizde bu ürün gruplarının tek temsilcisi olarak ülkemize  yapılan ithalatı azaltmış bulunmaktayız.
 
Araç üreticilerinin çevresel ve iklim değişikliği endişelerinden dolayı, yeni nesil araçlarda mevcut iç trim parçalarına kıyasla bu parçaların üretiminde kullanmak üzere bizlerden hafif, dayanıklı ve geri dönüştürülebilen kompozit malzeme talepleri gün geçtikçe artmaktadır. Firmamız da,  bu taleplere karşılık verebilmek adına ürün portföyünü tamamen termoplastik tabanlı kompozit malzemelere yönlendirmiştir. Elektrikli araç bataryaları için ağırlık kazanımı hedefi doğrultusunda, batarya koruma kalkanı olarak kullanılan alüminyum akü koruma kalkanı yerine, aynı performansı sağladığımız yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve yüzde 60 daha hafif yapıda termoplastik akü koruma kalkanı üretimine Alman OEM ‘ler için başlamış bulunmaktayız.   Bu yeni uygulama kapsamında gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımımızla, 2020 yılında  ürün portföyümüze dahil ettiğimiz Fibrotape fiber  takviyeli termoplastik  panel üretim  kapasitemizi 3 kat artırmış bulunuyoruz.Bu kapsamda 2022 yılında  yeni bir üretim teknolojisinin de  Hollanda’dan Türkiye’ye transferini sağlayarak  UDMAX® ürün grubunu da kendi portföyümüze dahil etmiş bulunuyoruz.
 
Söz konusu yeni ürün grubu ile metal yerine alternatif geliştirilmiş olan termoplastik kompozit bulkhead üretimine de Türkiye’den ham madde tedarikçisi olarak destek vermeye devam edeceğiz.
 
Firmamız otomotiv endüstrisindeki konumunu güçlendirmek ve katma değerli ürün sayısını artırmak için özellikle elektrikli araçlara geçişin hızlandığı ve hafifliğin araçlardaki öneminin gün geçtikçe arttığı bu dönemde,  2013 yılından beri kesintisiz devam ettiğimiz Hexapan Honeycomb Paneller için de kapasitemizi 2 katına çıkarmış bulunuyoruz. Ağırlık kazanımı hedefi doğrultusunda binek araçlarda kullanılan standart termoset tabanlı bagaj panelleri yerine, Hexapan® ve Fibrotape® ürünlerimizi kullanarak TÜBİTAK 1501 Ar-Ge projesi kapsamında hafif yapılı yüzde 100 geri dönüştürülebilir termoplastik kompozit bagaj paneli de geliştirmekteyiz.

 

ALMAN OEM'LER İÇİN ÜRÜN TEDARİK ETMEYE BAŞLADIK

Elektrikli araç bataryaları için ağırlık kazanımı hedefi doğrultusunda, batarya koruma kalkanı olarak kullanılan alüminyum akü koruma kalkanı yerine, aynı performansı sağladığımız yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve yüzde 60 daha hafif yapıda termoplastik akü koruma kalkanı üretimine Alman OEM'ler için başlamış bulunmaktayız.  

 

Otomotiv endüstrisinde küresel oyuncular ile rekabet edebilecek konuma ulaşmış ve ülkemizde bu ürün gruplarının tek temsilcisi olarak ülkemize  yapılan ithalatı azaltmış bulunmaktayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz