Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



OEM’lerin Beklentilerini Karşılamayı Amaçlıyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:06:00

Arma Bağlantı ülkemizin değerlerinden biri olan TOGG projelerine de ürün grubundaki parçalar ile dahil oldu. TOGG projelerine dahil olma düşüncesindeki önceliği, Türkiye için katma değer sağlamak ve süreçte 42 yıllık sektör deneyimi ile gerekli desteği vermektir. 

 

Dilara İNCEKARA
Arma Bağlantı
Kalite Sistem Yöneticisi
 
Yeni toplumlar kendileri ile birlikte yeni şarkılar üretir” (Beyaz Zambaklar Ülkesinde). Zaman geçtikçe toplum değişmekte, yeni ihtiyaçlar, yeni beklentiler doğmakta ve yeni yaşayış tarzları küresel sorunları da beraberinde getirmektedir. 
 
Düzeltilmesi zor olan küresel sorunlar, köklü değişiklik planlarının oluşturulmasını işaret eden krizleri ortaya çıkarmaktadır. Günümüzde karşı karşıya kaldığımız en büyük tehditlerden biri İklim krizidir. İklim krizinin, dünyada yankıları uzun zamandır sürmektedir. Krizin çok ciddi ekonomik, sosyal ve çevresel sonuçlarının olacağı ön görülmektedir. Bu süreçte karbon ayak izi hesaplamaları ön plana çıkmaktadır. LCA’ya göre bir aracın, karbon ayak izi etkisinin yaklaşık yüzde 70’i kullanım aşamasında oluşmaktadır.
 
Bu süreçte, elektrikli araç projeleriyle piyasada yerini almak isteyen OEM’ler, yol haritalarını belirlerken, ön gördükleri çalışmaları otomotiv yan sanayi tedarikçileri ile paylaşmaktadır. OEM paylaşımları, Arma Bağlantı’nın kendi yol haritasını belirlemede önemli rol oynamaktadır. Arma Bağlantı tarafında, OEM’lerin bu süreçteki beklentilerini anlamak ve karşılamak amacıyla çalışmalara başlanmıştır.
 
Arma Bağlantı ürün portföyünde olan kilitlemeli kelepçelerin, elektrikli araç tasarımında yer aldığı görülmektedir. Kilitlemeli kelepçelerin, OEM taleplerini karşılayabilecek şekilde, müşteri özel istekleri doğrultusunda, farklı çap ve bantlarda üretimine devam edilmektedir. Buna paralel olarak söz konusu kelepçelerin seri imalat makinelerinde üretilmesi konusunda tasarım çalışmaları tamamlanmıştır. 
 
Elektrikli araç projelerinde, Arma Bağlantı ürün portföyünde kendine daha çok yer bulmaya başlayan plastik klipsler için bir talep artışı görülmektedir. Bu konuda yatırımların başlanmasıyla birlikte, üretim hattının bir bölümü plastik üretimi için ayrılmış ve plastik enjeksiyon prosesi çalışmalarına başlanmıştır. Proje ve seri şartlardaki plastik klipslerin üretimine devam edilmektedir. Enjeksiyon prosesi için birçok iyileştirme projesi devreye alınmıştır.  Farklı tip ürünlerin beraberinde getirdiği veriler, farklı bakış açılarının oluşmasına ve iyileştirme çalışmalarının sürekliliğinin sağlanmasında etkili olmuştur. Mevcut projelerin dışında potansiyel durumları da göz önünde bulunduran Arma Bağlantı’ nın, plastik enjeksiyon proses hattı için yeni makine ve ekipman yatırım planları mevcuttur. Yapılan planlar ve değerlendirmeler ile sektörel değişim, yakından takip edilmektedir. Müşteri tarafındaki değişimler ve yenilikler çerçevesinde, kendi üretim portföyüyle sektörün öncülerinden olmak için aksiyon planları güncel tutulmaktadır.

 

SEKTÖRÜN DEĞİŞEN YAPISI YENİ YATIRIMLAR GEREKTİRİYOR

Elektrikli araç projelerinin artışı dünyada yeni ihtiyaçları ve yatırımları da beraberinde getirmektedir. Araç artışıyla en başta gelen yatırım ihtiyacının, hızlı şarj istasyonu olduğu bilinmektedir. Arma Bağlantı’nın şarj istasyonları için de yatırım planları mevcuttur. Bu ağda pay sahibi olmayı planları arasına dahil etmiştir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz