Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ortak Tasarım ve Mühendislik Çözüm Ortağı Olarak Destek Veriyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 26.10.2022 10:44:00

Otomotiv testlerine yönelik ürün ve hizmetlerine yönelik talepler de doğal olarak giderek artmaktadır. Batarya, kamera, inverter, infotainment, aydınlatma gibi çok çeşitli elektrikli araç parça testlerini yapmaya başladık.

 

Aydın KUNTAY
TOSB BİAS Test Merkezi
Genel Müdürü
 
2022 yılında Mobilite Hamle çağrısı kapsamında kabul edilen projemizle bağlantılı araçlardan veri toplanması, araç verilerinin yapay zeka destekli modellerle işlenmesi, ADAS özellikleri olmayan araçlara bazı ADAS özelliklerinin kazandırılması çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalıştığımız ürünlerimizden birisi de elektrikli araçların batarya kapasitesine dair. 
 
Bağlantılı araçlardan gerçek kullanım şartlarında aldığımız verileri yapay zeka destekli modellerimizle işleyerek elektrikli aracın güzergaha bağlı kalan menzilini ve optimum şarj edilme noktalarını belirleyebileceğiz. API üzerinden bir servis olacak bu ürünümüzle menzil ve şarj endişelerinin en aza indirmeyi ve bu şekilde elektrikli araçların yaygınlaşmasına önemli bir hizmet sunacağımızı düşünüyoruz.
 
Otomotiv testlerine yönelik ürün ve hizmetlerine yönelik talepler de doğal olarak giderek artmaktadır. Batarya, kamera, inverter, infotainment, aydınlatma gibi çok çeşitli elektrikli araç parça testlerini yapmaya başladık. Elektrikli araçlarda gürültünün çok daha kritik olması nedeniyle elastomer parçaların daha yüksek frekanslardaki yapısal testlerini yapmaya başladık. Test merkezimizdeki mevcut içten yanmalı motor test dinamometrelerine e-motor ve e-transmisyon için test altyapıları yatırımını planımıza aldık.    
 
Elektrikli araçlara yönelik tedarik sanayimizin geliştirmek istediği parçalara ortak tasarım ve mühendislik çözüm ortağı olarak destek veriyoruz. Yerli elektrikli aracımızda da bu şekilde tedarikçi firmalarımız için geliştirdiğimiz parçalar bulunmaktadır. Elektrikli araçların ağırlık merkezinin değişmesi kaynaklı taşıt güvenliği ve taşıt dinamiği çalışmalarına destek veriyoruz.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz