Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Seri Üretime Yönelik Projelerin İçinde Yer Alıyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 26.10.2022 10:42:00

Elektrikli araç sistemleri yazılımlarında da sürekli performans ve verim iyileştirici gelişmelere şahit olmaktayız. AVL Türkiye, bu alanda ulaştığı noktada, prototip seviye ürünlerden ziyade seri üretime yönelik projelerin içinde yer almaktadır. 

 

Dr. Serkan T. İmpram
AVL Araştırma ve Mühendislik Genel Müdürü
 
Elektrikli araçlara güç veren yüksek gerilim bataryası, elektrik motoru içeren aks sistemleri, elektrik motoruna sürücünün istediği gücü sağlayan eviricilerin ve batarya yönetim sistemlerinin mekanik tasarımları alanından daha ziyade yurtdışı araç üreticilerine tasarım ve endüstrileştirme destekleri vermekteyiz. Özellikle batarya geliştirme projelerinde elde edilen sanayileştirme bilgi birikimimiz ve tecrübemiz ile yeni nesil yüksek gerilim bataryalarının daha kısa sürede devreye alınması mümkün olmaktadır. Yüksek emniyet standartları ve yeni montaj yöntemleri sebebiyle bataryaların seri imalata yönelik tasarımı bilgi birikimi ve tecrübe gerektiren kritik bir süreçtir. Bu konularda ana otomotiv üreticilerine ve batarya tedarikçilerine önemli katkılar sağlamaktayız. 
 
Elektrikli araçların en önemli performans kriterlerinden biri olan enerji verimliliği konusunda, elektronik donanım alanında da otomotivin içinden geçmekte olduğu hızlı değişim ve dönüşüm sürecinin seyrini etkileyen kritik gelişmeler yaşanmaktadır. Gerek yeni elektronik donanım topolojileri gerekse galyum nitrit (GaN) ve silisyum karbür (SiC) yarıiletken teknolojilerinin son yıllarda artarak kullanılmaya başlamasıyla, enerji verimliliği konusunda kayda değer gelişmeler yaşanmıştır. AVL Türkiye, yerel ve küresel pazardaki ticari ve Ar-Ge iş birlikleriyle, elektrikli ve hibrit araçlar için bu yarıiletken teknolojilerini temel alan itki sistemleri geliştirmektedir. AVL Türkiye, bu sistemlerin elektronik donanımlarının ölçüm ve tasarımı için son yıllarda çeşitli altyapı yatırımlarında bulunmuştur. 
 
Elektrikli araç sistemleri yazılımlarında da sürekli performans ve verim iyileştirici gelişmelere şahit olmaktayız. AVL Türkiye, bu alanda ulaştığı noktada, prototip seviye ürünlerden ziyade seri üretime yönelik projelerin içinde yer almaktadır. Özellikle araç kontrol üniteleri, batarya yönetim ve araç üstü şarj sistemleri, elektrikli aks, şanzıman ve motor sürücüleri, yakıt hücreleri, öngörülü hata tanıma sistemleri, ISO26262 uyumlu fonksiyonel güvenlik yazılımları, siber güvenlik, seri üretime yönelik otomotiv yazılımlarında ASPICE’a uygun süreç iyileştirme danışmanlığı gibi katma değeri yüksek konularda müşterilerimizin global ölçekte rekabetçi ürünler çıkarmalarına katkı veriyoruz. 
 
Araştırma ve inovasyon alanında, Avrupa Birliği Çerçeve Programları’nın yönlendirdiği teknoloji yol haritalarını takip ediyor ve ulusal ve uluslararası projeler yürütüyoruz. Uluslararası ortaklıklarımız ve Türkiye’de bulunan paydaşlarımız ile kurduğumuz konsorsiyumlarda katma değeri ve teknik derinliği yüksek çalışmalar yapıyoruz. Ar-Ge ekosistemine proje, patent, yayın ve akademik katkı vererek çalışanlarımıza lisans üstü çalışmaları için yön gösterebiliyoruz. Bu sayede, yenilikçi alanlarda oluşturduğumuz derinlemesine bilgi birikimi ile niteliği yüksek çıktılar elde ediyoruz ve ileri mühendislik çalışmalarını yönetebiliyoruz. 

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz