Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



2020'ler: Oyunun Değiştiği Bir On Yıl Olabilir mi?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.03.2020 16:28:00

Teknoloji ve yeniliğe odaklanmak, tedarikçilerin gelecek vizyonlarının bir parçası olmalı.

Ar-Ge çalışmaları  son yıllarda OEM'lerden daha fazla otomotiv tedarikçilerinin sorumluluk alanlarına giriyor. Bu nedenle tedarikçiler giderek inovasyonun ve gelişmenin arkasındaki  itici güç haline geliyor.
Maliyet baskısı, yeni teknolojiler ve kısalan ürün geliştirme döngüleri, önemli yatırımların yapılması ve yeni yetkinliklerin daha hızlı bir şekilde oluşturulması gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle uzun vadeli bir teknoloji yol haritası, değer zincirinde stratejik konumlandırma ve verimlilik iyileştirmeleri, tedarikçilerin pazardaki konumlarını sürdürmeleri için önemli bir şart haline geldi. Küresel otomotiv endüstrisi, ürün ve aktarma organları tasarımı açısından bir paradigma değişikliğiyle karşı karşıyadır.
Bu on yıl sanırım üç noktanın önemini ortaya koyacak: Teknoloji şirketleriyle ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek, doğru fırsatı aramak ve fırsat kendini gösterdiğinde hızlı hareket etmek.
Küresel eğilimlere baktığımızda elektrifikasyona ciddi bir yatırım yapıldığını görüyoruz. Yenilikçilik çalışmalarında şirketler hızla ilerlemek için organizasyon yapılarını yeniden gözden geçiriyorlar. Bunun yanı sıra otomotiv içindeki ve dışındaki ortaklıklar yoluyla, yapılan işe değer katmak var.
Sonuçta teknoloji ve yeniliğe odaklanmak, tedarikçilerin gelecek vizyonlarının bir parçası olmalı.
Otomotiv tedarikçileri, bağlantılı, özerk ve elektrikli araç teknolojisi gelişirken rekabetçi kalmak durumundalar. Marjlarını korumak ve araştırma ve geliştirme harcamalarını artırmak için tedarik zinciri, lojistik ve imalat dahil olmak üzere tasarruf bulmak zorunda kalacaklar. Bunları akılda tutarak, 2020'lerin zorlu bir on yıl olacağını düşünebiliriz. Fakat aynı zamanda yeni fırsatların ortaya çıkacağı  bir on yıl da olacak.
Sevgi ve saygılarımla...

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz