Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Her Zaman Tercih Edilen Tedarikçi Olmak İstiyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.03.2020 16:43:00

Prometal 2018 yılı öncesi özellikle elektrikli araçlar ve beyaz eşya sektöründe görünen dijital dönüşüm ürünlerinin stratejilerini yakından takip ederek vites büyütülmesi gerektiğini ve stratejilerini bunun üzerine kurmaya karar vererek, sektörün tercih edilen döküm firmaları arasına girmeyi başardı.

Ümmet Ayyıldız
Prometal Ar-Ge Müdürü

 

Prometal Hafif Metaller Döküm San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak otomotiv ve beyaz eşya sektöründe yüksek katma değerli ürünleri 17 ülkeye ihraç eden yüzde 100 yerli sermaye ile döküm faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.  Emniyet kemeri parçalarında sektörün önde gelen firmalarının dünyadaki farklı üretim tesislerine ürün tedarik ediyoruz.
Prometal 2018 yılı öncesi özellikle elektrikli araçlar ve beyaz eşya sektöründe görünen dijital dönüşüm ürünlerinin stratejilerini yakından takip ederek vites büyütülmesi gerektiğini ve stratejilerini bunun üzerine kurmaya karar vererek, sektörün tercih edilen döküm firmaları arasına girmeyi başarmıştır.
Özellikle döküm sanayinde otomotiv sektörünün soğuk iklim şartlarına uygun ürünlerin geliştirilmesi, savunma sanayi için istenen yüksek kalite şartlarında ürün hafifleştirme projeleri ve medikal sektöründe katma değerli ürünlerin üretilmesi için üniversitelerle bilimsel iş birliklerine hız vermiştir.
Yüksek kalite ve rekabet için yapılan tüm çalışmalarla 2019 yılında 4 adet patent başvurusu yapıldı. 2020 yılında otomotiv, savunma ve medikal sektörlerinde patent ve inovasyon çalışmalarına öncelik verilmesine karar verildi. Tüm faaliyetlerinin yüksek katma değerde oluşması için tüm paydaşların (TTO, üniversite, danışman firmalar, patent firmaları, vergi uzmanları, mali uzmanlar) katılımıyla Ar-Ge Merkezi çalıştayı gerçekleştirilerek o 2020 stratejileri ortaya konuldu.
Ortaya çıkan stratejiler kapsamında işletmemize 3 adet MultiSlide döküm teknolojisi yatırımı yapıldı. Bu teknoloji ile kendi kalıp tasarım merkezimizden OEM ve tüm müşterilerimiz için uçtan uca yüksek kalitede döküm hizmetlerini verme imkanlarını kazanmış bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde, dakikada 20 baskı yapabilen, konvansiyonel döküm tezgahlarında görülen ürün kalitesinin çok üzerinde hassas kalitede döküm faaliyetlerini yapabilir duruma gelmiştir.
Tüm bu fiziksel yatırımlarla kapasite artırılmasının yanı sıra yapılan dijital dönüşüm faaliyetleriyle sahada makine başında üretim kontrolünden mobil üretim izleme sistemlerine, manuel görsel kontroller yerine yüksek standartlarda sıfır hata sağlayan kendi dizayn ve tasarımımızın ürünü olan kamera kontrol sistemleri yatırımlarıyla markaların dünya genelinde aradığı tedarikçilerden olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz.
Tüm bu yatırımlarla Türkiye’nin otomobili başta olmak üzere tüm elektrikli sistemlerin, araçların tercihi olan alüminyum enjeksiyon alanında yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu amaçla üniversitelerimizle ve Almanya’daki üniversiteden iş birliklerine önem vermekteyiz. Yüksek katma değerli ürünleri sağlamak, ülkemize olan döviz girişini hızlandırmak, rekabetçi ve aranan tedarikçi olmayı hedefliyoruz. Yalın üretim sistemlerimizin temel alındığı, yüksek teknolojinin kullanıldığı, uluslararası tercih edilen döküm firması olma hedefiyle; yatırımlarımızı ve stratejilerimizi sürdürülebilir hale getiriyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz