Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Bami İşletme Müdürü Sinan Küçük: “Kullanılan yeni teknolojilerin ilave bir katma değer yaratabilmesi gerekir”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 12:42:00

Bilgi çağından sanayi 4 devrimine doğru ilerliyoruz. Artık odaklanma, ölçek ekonomisi, yalın üretim gibi stratejiler yerini daha çok bir adım önde olma, yenilikçi fikirler geliştirme stratejilerine bırakıyor.

İş hayatı ve özel hayat arasındaki ince çizgiye dikkat etmeli
İş hayatında şirketin misyonu, vizyonu, stratejileri ve değerleri ile senkronize olmak zorundasınız. Vereceğiniz kararların duygusallıktan ziyade mantığa dayanıyor olması ve iyi analiz edilmiş olması gerekli. Bu anlamda özel hayattan farklılıklar olsa da açık iletişimin olduğu, geribildirimlerin rahat verilebildiği özel hayattakine benzer bir kurum kültürü oluşabilirse daha fazla iyileştirme önerileri, daha huzurlu bir ortam, anlaşmazlıkların yalnızca fikir çatışması şeklinde geçtiği bir organizasyon yaratılmış olur. Aidiyet duygusunun gelişmesi açısından ise özel hayat ile iş hayatının birbirine yaklaşması önemli. Bunların hepsi kişisel tatmin unsurları/kişisel hedefler ile organizasyon değerleri/hedeflerinin birbirine yakınlığı ile ilgili. Ancak arada bir çizginin mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. İlişkilerin laçkalaşmaması ve profesyonelliğin korunması adına iş hayatında genellikle bir miktar daha mesafeli yaklaşımlar normal karşılanabilir.  
Sosyalleşmenin iş yaşamı üzerine etkileri
Sosyalleşme çalışanların en iyi performansını sergilemesi için karşılanması gereken temel insani ihtiyaçlardan.  Diğer çalışanlarla paylaşımda bulunmak ve kendini açıkça ifade edebilmek çalışanların kendini değerli ve mutlu hissetmesini sağlıyor. Katkıda bulunma isteğinin artması ile iş sonuçlarına pozitif bir etkisi var.  
Gelecek, yeniliklere çabuk ayak uyduranların olacak    
Bilgi çağından sanayi 4 devrimine doğru ilerliyoruz. Artık odaklanma, ölçek ekonomisi, yalın üretim gibi stratejiler yerini daha çok bir adım önde olma, yenilikçi fikirler geliştirme stratejilerine bırakıyor. Bu nedenle patentlerin artırılması, kullandığınız teknolojinin ya da üretim konseptinin en güncel teknoloji olması ve ilave bir katma değer yaratılması çok önemli. Rekabetin vahşi doğasında harcı alem bir ürün üretiyorsanız artık yaşama şansınız çok azalıyor. Bu nedenle dünyada olup biteni çok daha yakından takip eden ve global pazarlara daha fazla açılmak isteyen bir Türk otomotiv sektörü oluşacaktır. Geleceğin iş dünyası olacak z neslinin meslekleri henüz keşfedilme aşamasında. Bu nedenle öğrenmeye açık ve hızlı öğrenen, yeniliklere çabuk adapte olabilen insanların ilerleyen yıllarda şansının daha fazla olacağına inanıyorum.
En iyi çalışanlar, en iyi şirketlerde mi çalışır?
Genellikle en iyi şirketler üniversitelerden mezuniyet aşamasındaki potansiyeli yüksek gençleri avlamaya çalıştığından bu önerme çoğunlukla doğru sayılabilir. Bununla birlikte iş hayatının ilerleyen yıllarında  tecrübe kazanmış bu çalışanlar  henüz kurumsallaşmamış ya da büyüme aşamasında olan bir şirkete daha fazla katkı sunabilir. Bu elbette çalışanlara sunulabilecek imkanlar ile ve bu çalışanların konfor alanından çıkmaya hazır olup olmadığı ile alakalı. Genellikle büyük ve en iyi  şirketler olarak tanımlanan şirketlerde roller iyi tanımlanmış durumda ancak diğer firmalarda birçok şapka aynı anda takılabiliyor ve daha fazla öğrenme fırsatı oluşabilir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz