Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Geleceğimizi yönetmeye ne kadar hazırız?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 11:34:00

Teknolojik gelişmelerin yanında ülkelerin ekonomik durumları, politik gelişmeler ve dış etkilerden kaynaklanan durumlar iş dünyasında da değişimi şart kılıyor. Yakın gelecekteki fırsatları görmek ve girişimlere yön vermek iş dünyasının başlıca görevleri arasında geliyor.

Bu sayımızda tedarikçilerimiz, iş dünyasında değişim ve geleceği yakalamaya ilişkin öngörülerini paylaştılar.


İş dünyası asıl değişime hazır olmalı!
Gelecekte var olmak, gelişmeleri yakalamak ve dışımızdaki dünya ile uyum içinde olmak istiyorsak değişmeliyiz… Eski alışkanlıklarınızdan kurtulmalıyız. Farklı fikirlere açık olup, fırsatları değerlendirerek, var olan düzenin dışına çıkıp, yeniden yapılanmalıyız.
Hangi sektörlerin öne çıkacağı ve hangi iş dallarında küçülme beklendiği gibi konuların iyi analiz etmeliyiz. Yerel gelişmelerin yanında küresel gelişmeleri de takip etmeliyiz.
Geleceği üretebilmek
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimi, mevcut sanayi dallarındaki üretkenliği artırıp yeni sanayi dalları yaratıyor; işlerin daha hızlı yapılmasını sağladığı için de yeni işler yapma konusunda iş dünyasına esneklik kazandırıyor. Bunu tetikleyen ise son 20 yılda; internet ve dijital dünyada yaşanan gelişmeler ile mobil ve bulut bilişim gibi teknolojilerin yarattığı değişimler oldu. Geleceği üretmeyi hedefleyen tedariçilerimiz, bu süreçleri referans olarak göstererek bir çok önemli bir noktayı gün yüzüne çıkarıyor. Tedarikçilerimize göre; teknoloji iş dünyasındaki üretim süreçleri ile iş yapış biçimlerinde de köklü değişimler yaratıyor. Bilgi ve dijital çağ dördüncü sanayi devrimine dönüşüyor.  Dördüncü sanayi devrimi ve hızla yaşadığımız dijital dönüşümün gerçekleri bize, iş dünyasının ‘asıl değişime’ hazır olması gerektiğini gösteriyor.
Beklentileri karşılamak zorlaşıyor
Günümüzde bireyler, teknolojiyi yoğun bir şekilde kullandıkları için beklentileri karşılamak aslında sanıldığı kadar kolay olmuyor. Kullanıcı beklentilerini karşılamak için daha fazla uygulama girişimi, yükselen beklentileri karşılamak için daha çok kullanıcı odaklı uygulama geliştirilmesine neden oluyor.
İş hayatı gelecekte farklılaşıyor
Liderlik hakkında fikirlerin değişeceği, insanı merkeze koyan yaklaşımın benimseneceği, çalışanların anında birbirine bağlanarak fikir ve bilgi değişiminde bulunacağı, kişisel analitik sistemlerinin kullanılacağı, kişiselleştirilmiş pazarlama ürünlerinin gelişimi ve pek çok öngörü, iş hayatının geleceği konusunda ortaya konuyor. Davranışsal sistemin çalışma şekillerini ve liderlerin yönetim stratejilerini dönüştüreceği gelecekte çok daha farklı kurgulanan bir iş hayatı bizleri bekliyor.
Değişim Y Kuşağı ile birlikte geliyor
Bugün ve yakın gelecekte çalışanların dijital dünyaya hızlıca adapte olan Y jenerasyonunun üyelerinden olması aslında değişimi beraberinde getiriyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz