Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hasçelik İhracat Direktörü Çağrı Bircan: “İhracatı artırmak tüm sanayi kolları için vazgeçilmez amaç olmalıdır”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 11:42:00

Müşteriler nezdinde bulunabilirliği arttırmak, yabancı piyasalarda var olabilmek için hayati öneme sahiptir. İhracatın önemi ülkemiz sanayinin gelişimine olan katkısı ve istihdam artışı sağlaması açısından malumdur. İhracatı artırmak tüm sanayi kolları için vazgeçilmez amaç olmalıdır.

Hasçelik olarak 2004 yılından beri dünyanın çeşitli ülkelerine sıcak haddelenmiş ve soğuk işlem görmüş uzun vasıflı çelik çubuklarını ihraç ediyoruz. Rekabetin artması, müşteri beklentilerinin gelişmesi, hızlı teslimat ve bulunabilirlik konularının önem kazanması sebebiyle yurtdışı dağıtım organizasyonumuzu sürekli geliştiriyoruz. Bu amaçla Amerika kıtasındaki müşterilerimize daha yakın olabilmek adına ABD’nin, Şikago şehrinde bir ofis açtık. Aynı bölgede kuracağımız bir depo ile ürünlerimizin bölgedeki ulaşılabilirliğini arttıracağız. Güney Amerika Bölgesi’ne hızlı hizmet verebilmek adına bir başka depomuzu da Houston bölgesine açacağız.
Avrupa’da ise yine benzer sebeplerle Almanya’da bir ofis ve Antwerp’de bir depo kurmayı planlıyoruz. Yurt dışı depolarımızda ve ofislerimizde hem merkezden transfer edilen personellerimiz hem de yerel bölgeye çok iyi hâkim çalışanlarımız olacaktır. Bu sayede bilgi birikimimizi yerel tecrübe ile birleştirecek ve müşterilerimizle olan bağlarımızı kuvvetlendireceğiz.
Depolarımızda bulunduracağımız zengin ürün gamımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını Avrupalı rakiplerimiz gibi hızlı bir şekilde tedarik edebileceğiz. Müşteriler nezdinde bulunabilirliği arttırmak, yabancı piyasalarda var olabilmek için hayati öneme sahiptir. İhracatın önemi ülkemiz sanayinin gelişimine olan katkısı ve istihdam artışı sağlaması açısından malumdur. İhracatı artırmak tüm sanayi kolları için vazgeçilmez amaç olmalıdır.
Yurt dışı açılımlarımızda Turqulity marka desteğine hak kazanmış olmamız ve beraberinde edindiğimiz yönlendirme ve destekler bizlere hedef pazarlarımızdaki hareketlerimizde kolaylıklar sağladı. Bununla birlikte yabancı bir ülkede yatırım kararı veriyor olmak kendi içerisinde bir takım zorlukları da içermektedir. Yer seçimi, yasal mevzuat, rekabet ve müşteri yapısı gibi konuları çok detaylı inceliyoruz.
Yurt dışına yatırım yapmak isteyen firmalara birinci önerimiz çok iyi bir hazırlık sürecinden geçmeleri, kaliteli bir ticari ve hukuki danışmanlık almaları, güvenilir yerel temsilcilerle işbirliği yapmaları ve devletin bu konudaki çalışmalarının içerisinde yer almalarıdır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz