Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Kros Otomotiv Teknik Genel Müdür Yardımcısı Onur Gül: “Meksika’nın en büyük ve umut vadeden pazarlardan biri olduğunu düşünüyoruz”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 11:30:00

Meksika’nın, Kuzey Amerika bölgesinde kritik bir öneme sahip olan üretim üssü haline gelmesi, gerekse otomotiv tedarik sanayinin küresel oyuncularının bu trende ayak uydurmasının kaçınılmaz olması gerçeği, Kros Otomotiv’in küresel büyüme stratejisinde Meksika’yı en önemli önceliklerinden biri haline getirdi.

Bugün dünyanın en büyük ölçekte üretim gerçekleştiren OEM’lerinin küresel üretim organizasyonlarına bakıldığında, belirli coğrafik bölgelere konsantre oldukları dikkatimizi çekiyor. Bu bölgelerin başında, Kuzey Amerika’da Meksika, Uzak Doğu’da Çin ve Hindistan, Kuzey Avrupa’da Almanya ve Fransa, Doğu Avrupa’da Slovakya geliyor. Dolayısıyla otomotiv tedarik sanayinde küresel oyuncu olmayı hedefleyen firmaların organizasyonlarını bu trende göre şekillendirmesi; müşteriye hızlı reaksiyon imkanı, küresel ve teknolojik çözüm ortağı olma, lojistik maliyet avantajı sağlayarak tedarikçi ve üretici ilişkisini güçlendirecek önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.
Biz, Meksika’nın en büyük ve umut vadeden pazarlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Gerek dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinin Meksika’yı, Kuzey Amerika bölgesinde (NAR) kritik bir öneme sahip olan üretim üssü haline getirmesi, gerekse otomotiv tedarik sanayinin küresel oyuncularının bu trende ayak uydurmasının kaçınılmaz olması gerçeği, Kros Otomotiv’in küresel büyüme stratejisinde Meksika’yı en önemli önceliklerinden biri haline getirmesini zorunlu kılmıştır.
Bu çerçevede Kuzey Amerika Bölgesi (NAR) için uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve şirket kurulumunu geçtiğimiz günlerde tamamladığımız Kros Automotive Mexico’yu resmi olarak Eylül 2017’de faaliyete geçirdik.
Mevcut müşteri portföyünde en büyük paya sahip olan Volkswagen Grup’un Meksika’daki 3 üretim tesisine yakın bir konumda kurulan Kros Automotive Mexico’nun ilk aşamada lojistik merkez olarak hizmet vermesi ve pazardaki potansiyel ile orantılı olarak kısa vadede üretim tesisi haline dönüştürülmesi planlanıyor.
Halen Volkswagen Meksika’nın birçok ürün grubu ihalelerinde resmi olarak yer alan firmamız, önümüzdeki günlerde pazardaki diğer OEM’lerle de işbirliğini artırmayı hedefliyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz