Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



HEMA Otomotiv ve HEMA TRW Genel Müdür Yardımcısı İskender Ulusay: “Zaman en değerli sermaye”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 13:54:00

Yıllardır insana, makineye ve Ar-Ge’ye büyük yatırım yapan bir şirket olarak gelecek nesiller için yaptığımız en büyük yatırım; insan gücü ve teknolojidir. Ar-Ge Merkezimiz, önümüzdeki beş yıl için yeni ürün geliştirme ve inovasyon alanlarında başarısını artırmak hedefiyle sekiz ana başlıktan oluşan Ar-Ge stratejisi belirlemiştir.

İçinde bulunduğumuz yüzyılın önde gelen özelliklerinden biri iş hayatı ve parçası olduğumuz imalat sanayi – otomotiv endüstrisinin dinamizmi. Bu temel faktör artık çalışma şartlarını, kurumsal iletişimi, iş yapış kurallarını eski geleneksel uygulamaların ötesine taşımamıza neden oluyor. Grubumuzda artık “zaman en değerli sermaye” mottosunu temel söylev olarak kullanıyoruz ve bu maksatla iş akışlarından kaynakların yönetimine, kurumsal tanıtımdan insan kaynakları yönetimine kadar farklı dijitalleşme araçlarına yöneliyoruz. Bu kapsamda danışmanlık alarak yaptırdığımız Olgunluk Değerlendirmesi sonucu tespit edilen projeleri hayata geçiriyoruz.
Müşteri sadakati ve yeni müşteri kazanma
Öncelikle değer bazlı müşteri yönetiminin uygulanmasını devreye alarak müşteri segmentasyonu yapıyoruz, bu sayede şirketimizin  kaynaklarının optimum düzeyde kullanılmasını ve karlılığının arttırılması hedefliyoruz.
Pazarlama süreçlerinin iyileştirilmesi ve etkin CRM sistemiyle yönetilmesi bir diğer geliştirmeye odaklandığımız noktalardan bunun için gerekli altyapı projeleri yürütülüyor. CRM sisteminin kurulması, müşteri sadakati ve yeni müşteri kazanma için ne kadar kritik olduğunu bildiğimiz için altyapı gelişim yatırımlarının geri kazanımlarının çok süratle olacağı bilincindeyiz. Global müşteri portföyümüzün memnuniyetini artırmak ve kapsama alanımızı geliştirmek için yurtdışı ofis, temsilcilik ve lojistik merkezlerimizin sayısını artırmayı planlıyoruz. Üzerinde güneş batmayan dağıtım kanallarımızı çeşitlendirmek maksadıyla ülkelere özel aksiyonlar üzerinde çalışıyoruz.
En büyük gücümüz insan ve teknolojiye yaptığımız yatırım
Yıllardır insana, makineye ve Ar-Ge’ye büyük yatırım yapan bir şirket olarak gelecek nesiller için yaptığımız en büyük yatırım; insan gücü ve teknolojidir. Ar-Ge Merkezimiz, önümüzdeki beş yıl için yeni ürün geliştirme ve inovasyon alanlarında başarısını arttırmak hedefiyle sekiz ana başlıktan oluşan Ar-Ge stratejisi belirlemiştir. Ar-Ge alanında yapılacak yatırımlar ile belirlemiş olduğumuz şirketimizin stratejik hedeflerine ulaşmayı planlamaktayız.
Rekabet gücünü yenilikçi yaklaşımlar ve patentlerle arttırmayı hedefleyen şirketimiz, inovasyona yaptığımız yatırımlar sayesinde patent tescil sayısını yükseltmeyi hedeflemektedir.
Çalışanlarınızın ve yöneticileriniz liderlik becerileri bizim için çok önemli
Şirketimizin üst yönetimi katılımı ile belirlenmiş bir İK stratejisi bulunmaktadır. İnsan Kaynakları stratejisi, şirket stratejik planı ile uyumlu hazırlanmıştır dolayısıyla büyüyen hedeflerimizle doğru orantılı bir gelişim beklenmektedir. İnsan Kaynakları Birimimiz tarafından şirketimiz bünyesinde uygun İnsan Kaynakları yazılımları ile süreçlerini takip etmekte, kullanılan yazılımlar şirketimizin ERP sistemi ile tam entegre şekilde çalışmaktadır.
İK süreçlerinin verimliliğinin izlenebilmesi ve raporlanabilmesi, süreçlerin daha iyi yönetilebilmesi için kritik bir önem arz etmektedir. Şirketimiz; 5 yıllık süreç boyunca İK süreçlerinin etkinliğinin artması adına tespit edilen alanlarda belirlediğimiz anahtar performans göstergelerini her yıl hedefleri güncelleyerek periyodik olarak izlemeyi hedeflemektedir. Performans Yönetim Metodolojisi ve Yetenek Yönetimi Metodolojisi tespiti aşamasında dışarıdan alınan danışmanlık hizmetleri desteği ile başarı faktörleri şirket ana hedefleri ile paralel hale getirilmiştir.
Gelecek önceliklerimiz
Önceliğimiz marka değerimizin ve bilinirliliğinin arttırılması, bu amaçla oluşturulan kapsamlı ve çok bacaklı bir marka aktivite planımız bulunmaktadır. Bu planın Hema marka ve kalite algısını en üst düzeye çıkarma konusunda önemli rol oynayacağından şüphemiz bulunmamaktadır.
Sürdürebilir büyümenin bu sayede kalıcı kılınması sağlanacaktır. Ar-Ge Merkezimizin varlığı ve verimliliği sayesinde pazar sürekli yeni ürün sürebilmemiz, müşterilerimize sadece ürün değil teknik çözüm üretebilmemizin bizi rakiplerimizden ayrıştıracağına inanıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz