Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök: “Farklı uzmanlıkları olan profesyonellerle daha fazla bir arada çalışacağız”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 15:12:00

Geleceğin iş dünyasında daha farklı disiplinlerden gelen ve farklı uzmanlıkları olan profesyonellerle daha fazla bir arada çalışacağız.

İnsan işinde de özel hayatında da aynı kişidir
Aile şirketinde yöneticilik yapan bir aile üyesi olarak, iş hayatını, özel hayattan tamamen ayırmanın hem imkânsız, hem de gereksiz olduğunu düşünüyorum. İşimin doğası gereği, en önemli paydaşlarımdan biri ailem.
Ama farklı bir durum söz konusu olsaydı bile, insanın iş yaşamı ile özel yaşamı arasına keskin bıçak koyması çok da gerekli değil bence. Bunun birinci sebebi, gittikçe daha fazla insan,  bilinçli olarak istediği ve mutlu olacağına inandığı mesleği seçiyor, ya da hobisini işi haline getiriyor. Bu durum iş yaşamının, özel yaşamdan ayrılması gereğini ortadan kaldırmış oluyor. İşinde mutlu insanların bunu sosyal hayatına da taşıması bence doğal bir durum
İkincisi ise, bir insan işinde de özel hayatında da aynı kişidir aslında. Ve işten sonra başka bir kişiliğe bürünüp, evine gitmez. Kafasında, iç dünyasında o gün yaşadıklarını düşünür ve değerlendirir. Bu motivasyon ile işini yürekten severek yapan insan, işi işte bırakamaz.
Sosyalleşmenin iş yaşamı üzerindeki etkileri
Hem yapılan araştırmalar, hem de tecrübem bana gösterdi ki, işyerinde iyi dostları olan kişiler, daha mutlu ve verimli çalışıyorlar. Özel hayatında, iş arkadaşları ile sosyalleşen kişiler çok daha zor şirketten ayrılma kararı veriyor.
Bu sebeple, iş görüşmelerinde benim kendi kendime sorduğum ve işe alım konusunda bir kriter olarak benimsediğim bir soru var; eğer bir gün uçak rötar yapsa ve aday ile havaalanında uzun saatler geçirmek zorunda kalsam,  yaptığımız sohbetten keyif alır mıyım? Eğer cevabım “evet” ise, iş teklifi yaparım.
Sıkıcı ve ağır birçok işi, robotlara devrettik
Geleceğin iş dünyasında daha farklı disiplinlerden gelen ve farklı uzmanlıkları olan profesyonellerle daha fazla bir arada çalışacağız.
Bundan 50 yıl önce, iş dünyası içinde olan ve tanışıp, sosyal ağ kurabileceğiniz kişi sayısı çok kısıtlıydı. Hemen hemen tüm işler ya devlet kurumları ya da büyük holdingler tarafından yapılırdı.
Yeni mezunlar için alternatifler kısıtlıydı. Bugün şartlar çok değişti. Dev kuruluşlar her sene binlerce kişiye ihtiyaç duymuyor artık. Endüstri 4.0 ile üretim süresi, harcanan enerji ve dolayısıyla maliyetlerin düşeceği öngörülmekte. Sıkıcı ve ağır birçok işi, robotlara devrettik, devretmeye devam edeceğiz
Birçok genç, dev kuruluşlarda bir işe girmek, çalışmak, zamanla yükselmek yerine, kendi adına çalışmak, bir iş kurmak gibi alternatiflere de yöneliyor. Bu durum eskinin, “En iyiler, en iyi şirketlerde çalışır” gerçeğini de değiştirdi. Artık parlak kişiler hiç iş başvurusu yapmayabiliyor. Birçok genç daha üniversite döneminde iş kurabiliyor ve şirketlerin kendilerine çizdiği yoldan değil, kendi çizdikleri yoldan gitmeyi tercih ediyorlar.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz