Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



“Sektörün Gittiği Yönü Anlamak”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 15:57:00

Mevcut motor teknolojisinde farklılaşmaya gidiş ile birlikte farklı ürün gruplarında da üretim kabiliyeti elde etmek için pazar geliştirme çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu doğrultuda ürün grubumuz olan akışkan transfer sistemleri ve diğer ürün gruplarında üretim teknolojisini takip ederek, makine parkımızı geleceğe hazırlıyoruz.

 

Selçuk Yıldırım

Kros Otomotiv
Genel Müdür Yardımcısı

 

Otomotiv sektörünü gelecekte en fazla etkileyecek konu bugün de dönüşümünü yaşadığımız elektrikli motora geçiş teknolojisi olacaktır. Günümüzde fabrikalarını dizel ve benzinli motor üretimine göre kurgulamış olan OEM üreticiler, süratli bir şekilde yeni teknolojiye uyum sağlamak için bir dönüşüm içerisindedirler. Kros Otomotiv’in ana müşterisi konumunda bulunan Volkswagen grubu bazı fabrikalarında tamamen elektrikli araç üreteceğini duyurmuştur. 2018 Paris Otomobil Fuarı’na Toyota firması sadece hibrit araçlar ile katılarak değişim konusunda öncü bir rolde bulunduğunu göstermiştir. Motor teknolojisinde meydana gelen bu değişimin yanı sıra, otonom sürüş, akıllı arabalar gibi günümüzün otomotiv trendleri de araç tedarik parçalarında önemli değişikliklere neden olacaktır. Geleceğin araçları da cep telefonlarında olduğu gibi programlama değişiklikleri ile farklı özelliklere kavuşabilecektir.
Bu doğrultuda Kros Otomotiv gibi otomotiv tedarikçileri de stratejik planlamalarını sektörün değişen dinamikleri doğrultusunda yapmalıdırlar. Otomotiv sektörünün gittiği yönü anlamalı ve vizyonlarını buna paralel belirlemelidir. Kros Otomotiv olarak firmamız ana müşteri grubu olan Volkswagen Grubu haricindeki diğer OEM’ler ile iş geliştirme çalışmalarına devam etmektedir. Mevcut motor teknolojisinde farklılaşmaya gidiş ile birlikte farklı ürün gruplarında da üretim kabiliyeti elde etmek için pazar geliştirme çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu doğrultuda ürün grubumuz olan akışkan transfer sistemleri ve diğer ürün gruplarında üretim teknolojisini takip ederek, makine parkımızı geleceğe hazırlıyoruz. Mevcut üretimimizde de otomasyon projeleri ve mevcut iş akışlarında dijitalleşme projeleri ile verimliliğimizi arttırıyoruz. Bu organik büyüme hamlelerine paralel olarak farklı sektörlerde de yatırımlar yaparak Kros Otomotiv’in sürekli büyümesine katkı sağlayacak inorganik büyüme faaliyetlerimiz devam ediyor. Amacımız grup şirketleri bünyesinde Kros Otomotiv’in sürdürülebilir ve katma değer yaratan bir büyüme trendini yakalamasıdır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz