Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tiryakiler Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Tiryaki: “Gelecek nesillere rehber niteliğinde yol haritası hazırladık”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 12:04:00

Gelecek nesillere bir yol haritası olması için aile anayasası hazırladık. Bu belge, onlar için şirket yönetiminde bir rehber gibidir. Ayrıca şirket olarak tamamen kurumsallığı hedeflemekteyiz. Profesyonellerin yönetiminde orta ve uzun vadeli stratejilerimizle şirketlerimizin yönlerini belirliyoruz.

Günümüz global iş dünyasında daha verimli ve rekabetçi olabilmek için yeni nesil dijital teknolojilerden farklı farklı alanlarda istifade ediyoruz ve bu alanlara yatırımlar yapıyoruz. Şirketimizde bir çok data analiz ediliyor. Bir üretici olarak bizde günlük bazda üretimimizde bir çok data topluyoruz, bunlar hem lokal hem de global üretimimizden gelen datalardır. Makineler birçok data topluyor, mesela; verimlilik, operatör verimliliği, duruş zamanları. Gelen yüklü datanın analizi ve depolanması için yeni yazılımlardan yararlanacağız. Aynı zamanda departmanlar arasında daha hızlı iletişim, süreçlerin dijitalleşmesi gibi konularda da bu sistemlerden yardım alıyor olacağız. Bunlar arasında Dochuman, Projesis gibi yazılımlar var. Dijital teknolojiler üretimimize tamamen sirayet etmiş durumda değil fakat küçük adımlar ile geleceğe hazırlanıyoruz. Bunun içerisinde parça bazında izlenebilirlik, tezgaha bağlı dijital haberleşme mekanizması, “call system model” gibi projeler mevcut.
Gelecek liderlerimize alışık olmadıkları projelerle zorlayıcı hedefler veriyoruz. Şirket içinde rotasyonlar yapıyoruz.  Çeşitli alanlarda eğitimlere gönderiyoruz. Bunun dışında önümüzdeki senenin planları içerisinde kariyer planlama projesine yönelik çalışanlara; mentor atama, periyodik görüşmeler ile performans değerlendirme gibi bazı aksiyonlar mevcut.
İnovasyon ve ürün geliştirme en başlıca hedefimiz. Araştırma ve geliştirme kadromuzla müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Bir üst seviyeyi hedeflediğimiz her ürünümüzü en uygun fiyatlar ile müşterilerimize sunuyoruz.
Bilgisayarlar ve otomasyon tamamen bir araya gelecek. Bu değişim er ya da geç iş hayatımızı kolaylaştıracak ama geçiş sürecinde biraz zorlanabiliriz. Artık bilgisayarlar birbirleriyle konuşabilecekleri için onların da karar vermelerini isteyebilirdim. Dataları analiz edip insanlar yerine karar verebilmeleri iş yükümüzü azaltabilir. Biz şirket olarak yapacağımız her yatırımın otomasyon ağırlıklı ve son teknolojik gelişmeleri içermesine özen gösteriyoruz.
Gelecek nesillere bir yol haritası olması için aile anayasası hazırladık. Bu belge, onlar için şirket yönetiminde bir rehber gibidir. Ayrıca şirket olarak tamamen kurumsallığı hedeflemekteyiz. Profesyonellerin yönetiminde orta ve uzun vadeli stratejilerimizle şirketlerimizin yönlerini belirliyoruz.
Her zaman en büyük önceliklerimiz, araştırma-geliştirme ve kalitedir. Ürünlerimizi bir üst seviyeye taşımak, kendi alanımızda yeni teknolojilere imza atmak başlıca hedeflerimizdir. Ayrıca, şirket olarak kurumsallığa çok önem vermekteyiz. Çok uluslu şirketlerin yıllarca faaliyet göstermesini sağlayan başlıca unsur; kurdukları kişilere bağlı olmayan sistemler ve oluşturdukları kurumsal yapıdır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz