BU SAYIDA INFOGRAFİK ARŞİV KÜNYE
Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



“Araç Satışları ve Kiralama, Yerini Paylaşıma Bırakıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 10:42:00

Gelecek, hasar servis ihtiyacı olmayan elektrikli, otonom ve birbiriyle iletişim kurabilen araçların olacak.

 

İnan Ekici

Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu
Genel Müdür Yardımcısı

 

Bu sene 90. yaşını kutladığımız, otomotiv tarihini başlatan Otokoç Otomotiv olarak, Koç Holding’in otomotiv operasyonlarının perakende ve araç kiralama hizmetlerinin sunulduğu, Türkiye’nin mega otomotiv ve önde gelen araç kiralama şirketiyiz. Müşterilerimize otomotivle ilgili tüm çözümleri entegre olarak tek çatı altında sağlıyoruz. Yeni ve ikinci el araç satışı, satış sonrası, toptan yedek parça ve aksesuar satışı, sigorta, finansman, araç koruma hizmetleri, günlük kiralama, operasyonel kiralama ve saatlik kiralama (araç paylaşımı) hizmetlerini sunuyoruz.
Dünyadaki teknolojik gelişmeler doğrultusunda yaşamımız her gün giderek daha mobil, daha işlevsel ve akıllı olma yolunda ilerliyor. Her geçen gün araçlar elektronik ve bilişimle akıllanıyor. Gelecek, aksamı ve dolayısıyla hasar servis ihtiyacı olmayan elektrikli, otonom ve birbiriyle iletişim kurabilen araçların olacak. Bununla birlikte dünyada artık sahip olmak yerine, kiralamak daha geçerli bir kullanım yöntemi olarak kabul ediliyor. Otomobil kullanımında kiralamak da yetmiyor, insanlar otomobili paylaşmak istiyor. Dünya üzerinde araç satışları ve kiralama, yerini araç paylaşımına bırakıyor.
Otokoç Otomotiv olarak Avis, Avis Filo, Budget, Zipcar markalarımızla sektörün kurucusu ve lideriyiz. Değişime de liderlik ediyoruz. Tüm stratejilerimizi oluştururken inovasyon ve dijitalleşmeyi hayatımızın parçası haline getiriyoruz. Bu anlamda hem kendi içimizde hem de müşterilerimizle buluştuğumuz platformlarda “Dijital Dönüşüm” ve “İnovasyon Yönetimi” sürecimizi hayata geçirdik. Otokoç Otomotiv olarak faaliyet gösterdiğimiz 9 ülkede de yaygınlaştırma sürecine başlıyoruz.
Ulaşım çözümlerinin (mobilitenin) tüm katmanlarında müşterilerimizin küresel yol arkadaşı olmak istiyoruz. Tüm ürün ve hizmet gamımızı ve ayrıca uçtan uca mobilite sağlayan unsurları çok yakın bir gelecekte online olarak satmayı hedefliyoruz. Bu hedef için yalnızca ülkemizdeki değil yurt dışı operasyonlarımızı da genişletiyor, yeni pazarlara ve iş modellerine yatırım yapıyoruz. Otokoç Otomotiv olarak bu alanda hedeflerimiz doğrultusunda müşteri deneyimleri, analitik, süreç verimliliği, yeni iş modelleri ve mobil çalışma platformlarını içine alan Dijital Dönüşüm Projeleri, Mobil İletişim Teknolojileri, Yurt dışı yatırımları, İletişim ve Siber Güvenlik konuları üzerine teknolojik yatırımlarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda yeni dönemde teknoloji alanında çalışmaya devam etmeyi planladığımız alanları Connected Car, İleri Analitik, RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ve Mobil Uygulamalar olarak sayabiliriz.
 

Gelecek yalnız yürünmez: Tedarik zincirinden değer ortaklığına
26.12.2025
Alternate Text
Tier 1 değil, Tier 0.5 olmak gerekecek: Parça değil sistem yaklaşımı, doğrudan maliyet değil farklılaşma
26.12.2025
Alternate Text
Yapay zekâ ile tasarımdan teste, saatlerden dakikalara: Ortak kullanımlı araçlar ve sürdürülebilir ürünler öne çıkacak
26.12.2025
Alternate Text
Demiri Dijitalle Dövmek: Mobilite Çağında Üretimin Yeni Kodları
26.12.2025
Alternate Text
Kırılgan Zeminde Başarı: Çeviklik, Esneklik, Teknoloji
26.12.2025
Alternate Text
Dijital İkiz, Akıllı Otomasyon, Veri Odaklı Karar: MAY Fren'in Teknoloji Üçgeni
26.12.2025
Alternate Text
"Yeşil döküm" ve Özel Endüstri Bölgesi ile geleceğe hazırız
26.12.2025
Alternate Text
Bilgiye ulaşan değil, bilgiyle beceri gösteren kazanacak
26.12.2025
Alternate Text
Dönüşümün eşiğinde: Elektrifikasyon, yapay zekâ ve akıllı mobilite çağında kolektif gücün rolü
26.12.2025
Alternate Text
2025'te 5 TÜBİTAK , 2026'da 10 Proje Hedefi: Karakaya86, tüm süreçlerinde yapay zekâ ve akıllı mobilite kullanıyor
26.12.2025
Alternate Text
Elektrifikasyondan yapay zekâya: Sektörün güvenilir mühendislik ortağı
26.12.2025
Alternate Text
Elektrifikasyon ve Akıllı Mobilite Çağında Malzeme Dönüşümü
26.12.2025
Alternate Text
Otomotivden savunmaya: Dual Use ile sanayinin kolektif dönüşümü
26.12.2025
Alternate Text
Metal yorgunluğu mu, Yoksa iş modelinin eskimesi mi? Dijital Rönesans İçin Sanayinin Yeni Kodları
26.12.2025
Alternate Text
Mobilite devrimi, tedarikçiyi stratejik partner yapıyor
25.12.2025
Alternate Text
Üreticiden İnovasyon Liderine Dönüşüm
25.12.2025
Alternate Text
Türkiye için yeni bir sermaye modeli
25.12.2025
Alternate Text
Mobilitenin geleceğini TAYSAD üyeleriyle birlikte inşa ediyoruz
25.12.2025
Alternate Text
Mobilite Devriminde Tedarikçilerin Yeni Rotası
25.12.2025
Alternate Text
Geleceğe Ortak Yatırım: Mobilite Devriminde Hukukun Yeni Rolü ve Tedarikçilerin Stratejik İhtiyaçları
13.12.2025
Alternate Text
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz