Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Cesur ve Dönüştürücü Adımlar Atabilmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2022 08:13:00

Sektör sürekli altını çizdiğimiz dönüşümü yaşarken, ülkemiz tedarikçileri son elli yıla yakın zamanda birçok zorlukla karşılaştı. Yıkıcı yeniliklere karşı uyum sağlamayı ve hatta onlardan öğrenerek sürdürülebilir olmayı başardı ve başarmaya devam ediyor.

SEVGİ ÖZÇELİK
TAYSAD Genel Sekreter Vekili
 
Otomotiv tedarik sanayisinin dönüşümü, çevresel kaygılarla dolu ve giderek dijitalleşen bir dünyada gerçekleşiyor. Araçların kendisinden fabrikaların tamamına kadar otomotiv sektöründeki her süreç, AI, IoT, 5G ve robotik gibi teknolojilerin desteğiyle daha da bağlantılı hale geliyor.
 
Sektör sürekli altını çizdiğimiz dönüşümü yaşarken, ülkemiz tedarikçileri son elli yıla yakın zamanda birçok zorlukla karşılaştı. Yıkıcı yeniliklere karşı uyum sağlamayı ve hatta onlardan öğrenerek sürdürülebilir olmayı başardı ve başarmaya devam ediyor.
 
Tedarik sanayinin kurucuları cesurdular, yapılması imkansız işlere girdiler. Operasyonlarını küçük atölyelerden büyük işletmelere taşıdılar. Bu süreçte her zorluktan, her fırsattan yeni şeyler öğrendiler. Rekabette sadece işletmeleriyle ayakta kalamayacaklarından yola çıkarak, bir araya gelerek, TAYSAD'ı kurdular. Birbirlerinin birikimlerinden faydalanarak, bilgiyi paylaşarak büyüdüler, geliştiler.
 
Bugün geldiğimiz noktada derneğimiz küresel otomotiv sektörünün yeni eğilimlerini ve değişimi yakından takip ediyor. Gerçekleştirdiğimiz dernek faaliyetlerimizde yeni eğilimleri ve yeni kavramları paylaşmaya bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.
 
İçten yanmalı motorların bir asırlık hakimiyetinin giderek sonuna geldiğimiz bu süreçte yeni bir döneme giriyoruz.  Yıkıcı teknolojiler, yeni esnek ve çevik oyuncular sektörün eğilimlerine yön veriyor.
 
Her söylemimizde çevreci, akıllı ve bağlantılı bir sektöre işaret ediyoruz. Baskın bir teknolojininin yerini, yeni bir sürece bıraktığı bir dönüm noktasındayız. Belki de işlerimizde kökten bir değişim söz konusu hale geliyor. Köklü sektörümüzün üçüncü kuşak temsilcileri, genç ve dinamik liderlik ekipleri bugün tedarik sanayinin yönetim kademelerinde yer alıyor. Geçmişte atılan cesur adımlardan aldıkları özgüvenle şimdi işlerini yeniden dönüştürmeyi hedefliyorlar.
Tedarikçiler, yeni araç modelleri için mevcut planlara, müşterilerin onlar için neye ihtiyaç duyacağına ve bu planların önümüzdeki yıllarda nasıl değişebileceğine odaklanmalıdır.
 
Bir değişim yaklaşıyor, cesur ve dönüştürücü adımlarla bunu yakalayacağız.
 
Keyifli okumalar dilerim...
 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz