Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnovasyon, Rekabet Avantajını Sürdürülebilir Bir Hale Getiriyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.07.2022 15:18:00

Otomotiv sektöründe birçok firma, yazılım sistemlerini temel bileşen olarak görmekte ve kullanmaktadır. Sektördeki değişimi idrak etmeleri ve bunları doğru yorumlamaları ve bu doğrultuda sektöre gerekli tepkiyi geliştirebilmelilerdir. 

 
Abdurrahman EKİNCİ
Enginsoft
Akışkanlar Ekip Yöneticisi
 
Teknolojinin gelişmesiyle zorlaşan mühendislik tasarımlarının çok fazla deneme/prototip yapılması ve binlerce testin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Üstelik tasarlanan bir sistemin bazen deney koşullarını sağlamak mümkün olmayabilir. İleri mühendislik yazılımı içerisinde en köklü ve ileri araçlardan oluşan ANSYS, prototiplerin imal edilmeden önceki ürünün davranışını görmeyi mümkün hale getirebilmektedir. İleri mühendislik çözümleri sunan ANSYS akışkanlar dinamiği, yapısal analizler, elektrik ve elektro-manyetik ve optimizasyon çözümleri ile birlikte tüm fizikleri kapsayan bir çözüm sunmaktadır. Kilit faktörlerden biri olan inovasyon, rekabet avantajını sürdürülebilmek için önemlidir ve ANSYS programını kullanarak bu kilit faktörleri yakalayabilmek adına gerek Türkiye’deki (TUBİTAK VE KOSGEB) projelerde gerek AB projeleri kapsamında otomotiv sektörünün inovatif projelerinde yer almaktayız. Bu inovatif projelerden biri olan DigiPrime isimli AB Ar-Ge projesinde, araçlarda kullanılan bataryaların atık yönetimine yönelik EnginSoft Turkey olarak, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
 
Otomotiv sektöründe takip edilen yenilikler doğrultusunda gerek araçların çeşitli parçalarının tasarımları ve mühendislik analizleri gerekse optimizasyona dayalı yöntemleri hizmetlerimiz arasında sunmakta, en güncel çözümleri mevcut sistemlere entegre etmekteyiz. Bu yeniliklerden biri olan dijital ikizler (digital twin), dijitalleşen dünyada aracın son kullanıcıya ulaşmadan önce gerekli iyileştirmeleri yapmak adına geliştirilen bir teknolojidir. Tasarım ile ilgili hatalar, mekanik yaşlanma, olası kaza senaryolarında hasar durumunun görülmesi gibi bir çok durumu dijital ikiz ile gerçek ürünün davranışı ile birebir görülebilmektedir. Dijital ikizler bilgisayar ortamındaki modeller ile gerçek üründeki sensörlerden alınan bilgileri harmanlayarak bu yüksek doğruluğa ulaşırlar. Özellikle otomotiv sektörü ürünleri olan araçlardaki sensörlerin sayısının ve kabiliyetlerinin artması ve bu sensör datalarının dijital ikiz kullanarak analiz modelleriyle beraber ele alınması ile sektördeki kilit ve olmazsa olmaz bir uygulamaya dönüşecektir. Dijital ikizler kullanılarak elde edilen sonuçlarla ortaya çıkan öngörücü bakım çalışmaları ile birlikte tasarım sonrasında da ciddi oranda maliyet ve zaman tasarrufu elde edilebilmektedir. 

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz