Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Dönmez Debriyaj Genel Müdürü Ahmet Coşkun: “Şirketimizin geleceğinin genç çalışan ve yöneticilerde olacağının bilincindeyiz”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 15:37:00

Şirketimiz kapasite arttırma ve yenileme kapsamında teknolojiye yapmakta olduğu yatırımları kadar insan kaynağına da aynı önemi vermektedir. Şirketimizin geleceğinin genç çalışan ve yöneticilerde olacağının bilinciyle, eğitim çalışmalarına büyük önem vermektedir.

30 yılı aşkın süredir ticari araç yedek parça sektörüne yönelik üretim yapmakta olan şirketimiz, son yıllarda baş döndüren bir hızda gelişen ve değişen iş dünyası dinamiklerinden en hızlısı gelişeni olan dijital teknoloji kullanımının giderek yaygınlaşmasına kendi imkanları ölçüsünde uyum sağlamaya çalışmaktadır. Özellikle web sitemizin yenilenmesi ile başlattığımız atağımızı, arama motorlarında ön plana çıkma, kurumsal sosyal medya kullanımı, akıllı telefon uygulaması üstünden son kullanıcı ile iletişim, bayilerimizin B2B uygulamalarına destek, web katalog çalışmalarımız ile devam ettirmekteyiz.
Özellikle ülkemizin her bir noktasındaki yedek parça servis ve satıcılarına kadar ulaşan satış sonrası uzman ekiplerimizin tecrübeleri ve sahadan aldıkları geri bildirimlere göre, pazarın ve son kullanıcıların ihtiyaçlarının yanı sıra beklentilerini de öğrenmekte ve teknik ekibimizin hızlı aksiyonları ile de bu beklentileri karşılamaya dönük çalışmaları anında uygulamaya koymaktayız. Büyük uluslararası rakiplerimiz tarafından örnek alınmaları, bu çalışmalardaki başarılarımızın kanıtı olmaktadır. Öte yandan yurtiçindeki tecrübe, birikim ve iş modellerimizi, yurt dışı pazarlardaki ülkeye özel durumları da dikkate almak suretiyle  birçok ülkede farklı uygulamalarla değerlendirmekteyiz.
Gelecek yıl, iki kat büyüklüğündeki yeni fabrika inşaatımızı tamamlayıp oraya taşınmayı planlamaktayız. Bu geçiş bizim için yalnızca yer değişikliği ve alan büyümesi olmayacak, aynı zamanda, yıllardır BMC ile devam etmekte olup Ford Otosan ile çok daha ileri aşamaya getirdiğimiz ana sanayi firmaları ile çalışmalarımızda da yeni bir ivme kazandıracaktır. Öte yandan, Endüstri 4.0’ın konuşulmakta olduğu günümüz sanayi şartlarında, şirketimizin mevcut ürün gamına ve gelecek stratejilerine uygun olarak, gerekli teknolojik yatırımları devreye alacağız. Bu arada, genç nesil çalışanlarla tamamen değişmekte olan çalışan profilimiz çağın gerçeği dijitalleşmeye uyum sağlamakta zorlanmamaktadır. Biz de bu değişime çalışanlarımızla birlikte uyum sağlamak için sistematik bir şekilde çaba göstermekteyiz.
Şirketimiz 2015 yılı sonunda Ege Bölgesindeki 20. Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı. 2 yıla yaklaşan Ar-Ge Merkezi tecrübemizde, hırslı ve donanımlı genç mühendisleri bünyemize katarak, onlara yüksek lisans ve doktora programları yapmakta teşvik ediyor; bu şekilde kazandıkları akademik bilgi birikimlerini şirketimizdeki pratik tecrübeyle kaynaştırmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaların meyvelerini de özgün tasarım faaliyetlerimizle ve patent alma aşamasına gelerek topluyoruz.
Başta yöneticilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımızın liderlik becerilerini geliştirmek için uygulamalı eğitim programları düzenliyoruz. Bu programlarda interaktif uygulamalar dışında dijital eğitim platformlarından da yararlanıyoruz.
Gelecek Önceliklerimiz
Şirketimiz kapasite arttırma ve yenileme kapsamında teknolojiye yapmakta olduğu yatırımları kadar insan kaynağına da aynı önemi vermektedir. Şirketimizin geleceğinin genç çalışan ve yöneticilerde olacağının bilinciyle, eğitim çalışmalarına büyük önem vermektedir. Ayrıca, Ar-Ge çalışmaları ile de şirketimizin gelecekteki ürün ihtiyaçlarına cevap vermesi için çalışılmaktadır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz