Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İşleri Daha İyiye Çevirebilmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 26.04.2023 11:27:00

Yenilenebilir enerji kaynakları, merkezi olmayan bir şekilde, güneş panelleri, rüzgar türbinleri, ısı pompaları, jeotermal üniteler, dalgayla çalışan cihazlar ve benzerlerinin hepsi bulut sermayesinden oluşan sinir sistemine benzeyen bir ağın parçası olarak yatay bir şekilde entegre edilerek kullanılıyor.

 
Sevgi Özçelik
TAYSAD Genel Sekreteri
 
Dünya, mevcut sera gazı emisyon seviyeleri ile küresel iklim değişikliğinin en kötü etkilerini azaltmak için karşılanması gereken seviyelerin düşürülmesi arasında giderek büyüyen bir uçurumla karşı karşıya. 
 
Birleşmiş Milletler'in Emisyon Açığı Raporu tarafından belgelendiği gibi, dünya şu anda ortalama 2,7°C'lik bir sıcaklık artışına ulaşma yolunda ilerliyor. Bu da 1,5°C'lik hedefin oldukça üzerinde.
 
Sürdürülebilir ekonomilerin sürdürülebilir bir eko sisteme bağlı olduğu giderek daha fazla anlaşılıyor. Sektörler sürdürülebilir ve güvenilir fiziksel ve doğal ortamlar gerektiren ham maddelere, müşterilere, işçilere ve nakliye ve lojistik altyapısına daha fazla ihtiyaç duyuyor. Uzun vadeli sürdürülebilirlik için sektörel dekarbonizasyonun önemi iyi bilinmektedir ve önde gelen kuruluşlar, otomotiv gibi öncü sektörler iş uygulamalarını iyileştirme ve yeniden tasarlama konusunda cesur yaklaşımlar benimsemektedir.
 
İmalat sanayilerinde enerji her zamankinden daha değerli bir meta haline geliyor. Uzmanlar, etkili enerji tasarrufu önlemlerinin enerji krizinin üstesinden gelmek için güçlü bir araç olduğu konusunda hemfikir.
 
Enerji verimliliğini, yenilenebilir enerji tüketimini artırmak, daha fazla elektrifikasyon ve verimli LED teknolojisinde ve enerji verimli proses ekipmanlarında tesis iyileştirmeleri, tüm otomotiv tedarikçilerinin benimsenmesi gereken eylemler olduğunu belirtmek isterim.
 
Sektörün, yenilikçi olan teknolojilere dönüşümünü hızla gerçekleştirme kabiliyetini göz önüne aldığımızda iklim ve ekolojik dengesizliği ortadan kaldıracak her türlü girişimede öncülük edecektir.
 
Keyifli okumalar dilerim,
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz