Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Çalışanlarımızın Becerilerini Doğru Analiz Ediyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:36:00

Çalışanlarımızın kişisel becerilerini doğru analiz edip doğru iş tanımında görev almalarını sağlamak hem kurum hem de kişinin gerçek performansını almak adına ne derece önemli olduğunu biliyoruz.

Gökhan Tekin

Yeşilova Holding
Ar-Ge Müdürü

 

Ar-Ge gibi bilgi ve yeteneğin çok önemli olduğu birimlerde yetenek yönetimi son derece önemli bir başlıktır. Yeşilova Holding Ar-Ge Merkezi olarak çalışan bazlı yetenek yönetimi sistemimiz mevcuttur. Temel, teknik ve yönetsel yetkinliklerimiz tanımlı olup tüm çalışanlarımızın bu alanlardaki mevcut durumu ve olması gereken durumlarını yılda iki kez analiz edip bu uygulamadan kişi bazlı gelişim planlarını ve eğitimleri oluşturmaktayız.
Doğru yetenekleri çekmenin en önemli yolunun; Birlikte hayalini kurabileceğiniz, başarmak için uğruna mücadele etmek isteyeceğiniz hedefleriniz olmasından geçtiğini biliyoruz. Sizi heyecanlandıran, sonucunda elde edilecek çıktıları takım olarak hissedebileceğiniz hedefleriniz ve hayalleriniz varsa bu tarz iş ortamlarının ve iş tanımlarının yetenekli personelleri cezbettiğini gözlemliyoruz. Bu süreçte liderin rolü çok kıymetlidir. Özellikle yeni kuşakları anlayabilen, doğru yönlendirebilen, iletişim becerileri yüksek, işini seven ve doğru ve zamanında geri bildirim verebilen liderler ile çalışan yetenekli personellerin daha uzun soluklu çalıştıklarını görebiliyoruz.
Bu yetenekli arkadaşları bünyemize dahil ettikten sonra onları içimizde barındırmanın da formüllerini sürekli geliştiriyoruz. Öncelikle çalışanların çalışma ortam koşullarının tatmin edici seviyede olması ve içerisinde bulundukları takımın değerli bir parçası olarak hissetmeleri çok önemli.
Çalışanlarımızın kişisel becerilerini doğru analiz edip doğru iş tanımında görev almalarını sağlamak hem kurum hem de kişinin gerçek performansını almak adına ne derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede kişinin kendisine uygun olmadığını düşündüğü bir pozisyonda elde tutmak pek mümkün olmayacaktır.
Her yetenekli çalışan hem kendisinin gelişimi hem de şirketine yaratacağı katma değeri düşünerek gelişmesi gereken konularda eğitim almak istiyor, bu eğitimlerin ihtiyaca göre analiz edilerek belirlenmesi çalışanlar için son derece kıymetli.
Özellikle uluslararası iş birliğinin sağlandığı, kişiyi geliştiren ve iletişim ağını genişleten yurtdışı konferans, seminer ve benzeri etkinliklere katılım sağlanarak personelin özgüveni ve bağlılığı arttırılmış olunuyor.
Aynı zamanda kişisel yıllık performansların yoruma dayalı olmayan objektif sistemler ile değerlendirildiğinde kuruma ve lidere karşı olan güven de sağlanmış oluyor. Bu çıktının zam ve performanslar primleri ile taçlandırılması kuruma olan bağlılığı artırıyor.
Hepimizin yakından takip ettiği üzere meslekler ve sahip olunması gereken yetkinlikler çok hızlı değişiyor. Yıllar geçtikte otomasyon ve dijitalleşme artıyor. Bu durum özellikle yazılım, elektronik ve veri madenciliği gibi alanlarda daha nitelikli personel ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Günümüzde bile bu alanlarda kendilerini geliştiren kişilerin ön planda olduğu aşikâr.
Kendisini global teknolojik trendleri yakinen takip ederek geliştiren firmaların çalışanları bu alanda çalışmaktan yana keyif alacaklardır ancak bu alanların dışında kalıp sadece üretim yaparak yaşamına devam etmek isteyen firmalardaki yetenekli personelleri elde tutmak pek kolay olmayacaktır. Şunu biliyoruz ki iş tatmininin ve gelişimin olmadığı ortamlarda diğer koşullar yeterli olmuyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz