Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İK Süreçlerini Dijitalleştiriyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:51:00

Endüstri 4.0’ın hayatımıza girmesi ile paralel olarak yönetim ve IK süreçlerinin de dijitalleşmesi hepimizin gündeminde yer almaya başladı. Cadem
olarak değerlerimizi koruyarak yeteneklerimizi bu dönüşüm sürecini harmanlayarak yol alma
konusuna önem veriyoruz.

Bahar Paksoy Çizmecioğlu

Cadem
İnsan Kaynakları Direktörü

 

Dijital dönüşüm günümüzde pek çok kurum gibi Cadem olarak bizim de öncelikli gündem konularımızın başında geliyor. İnsan kaynaklarında da diğer çalışma alanlarında olduğu gibi bizi de yeni gelişmeler bekliyor olacak. Dönüşümü hissetmeye, gözlemleye başladık bile. Bu anlamda en önemli konunun dijitalleşme olduğunu düşünüyoruz. Son dönemde üretim ve sanayinin doğrudan dönüşümünü sağlayan Endüstri 4.0’ın hayatımıza girmesi ile paralel olarak yönetim ve IK süreçlerinin de dijitalleşmesi hepimizin gündeminde yer almaya başladı. Cadem olarak değerlerimizi koruyarak yeteneklerimizi bu dönüşüm sürecini harmanlayarak yol alma konusuna önem veriyoruz. Bu doğrultuda IK süreçlerimizin yeniden yapılandırılması yolculuğumuz hız kesmeden sürüyor.. Yetenek yönetimi dijital dönüşüm çağı ile beraber değişmeye devam ediyor. Bu anlamda kendini ifade edebilen, merak eden, büyük resmi görebilen, analitik zekaya sahip ekip arkadaşları yetiştirme konusunda stratejimizi besliyoruz. Üniversitelerle yaptığımız kıymetli iş birlikleriyle yeni ve genç yetenekleri ailemize dahil ediyor ve onları geleceğin liderleri olarak yetiştiriyoruz.
2020 yılı itibariyle yetenek havuzumuzdaki yönetim kadrosu; genç yetenek ve orta seviye yetenekler için analiz ve planlamalarımızı derinleştireceğiz.. Bu çalışmalar ile, daha çevik, daha verimli, daha yenilikçi ve yaratıcı bir yeni nesil iş gücü ortaya çıkarmayı hedeflediğimiz gelişim planlarımızı oluşturacağız. Yetenek yönetimi ve yedekleme planlamalarına yöneticilerimizin de dahil olması önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu anlamda “yetenek havuzuna çalışma arkadaşı” yetiştirme konusunda yöneticilerimize görev ve hedefler vermeyi planlıyoruz.
Yeteneklerimizin kariyer yolculuğundaki motivasyon ve başarıları Cadem’i ileriye taşımaya devam edecek en kıymetli unsur olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz yeni süreç geliştirme gibi başlıklarda çalışma arkadaşlarımızla iletişim halinde olarak onların da kıymetli katkılarıyla Cadem’i daha güzel yerlere hep beraber getirmeyi arzu ediyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz