Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yetenekler, Şirket Performansımızı İleriye Taşıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:33:00

Yeteneklerin, şirket performansımızı ileriye taşıyan ve yöneten önemli bir güç olduğuna inanıyoruz. Bu inancımızı destekleyen gelişim faaliyetlerine destek verdiğimizi paydaşlarımız da biliyor.

Semra Çelikler

Epsan Plastik San. Ve Tic. A.Ş
İnsan Kaynakları Müdürü

 

Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda mevcut profilimizi analiz etmek, ihtiyacımız olan yetenekleri tespit ederek organizasyonumuza dahil etmek, mevcut yeteneklerimizi geliştirmek, değerlendirmek ve elde tutmak üzerine kurduğumuz sistematik bir yetenek yönetimi sürecine sahibiz.
Bu sürecin yönetiminde karşılıklı anlayış politikasının önemine inanıyor ve kurumsal iletişim yollarını aktif ve etkili şekilde kullanıyoruz. Özellikle yeteneğe dayalı insan kaynakları yönetim felsefesini benimseyerek genç yeteneklerin Epsan’a kazandırılmasını ana hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Bu nedenle doğru kişilik envanterleri, değerlendirme uygulamaları ve yetkinlik bazlı mülakat gibi dinamik işe alım süreçlerimizle etkili seçimler yaparak doğru yeteneğe sahip doğru çalışanları, doğru zamanda doğru görevlere getirmek üzerine İK uygulamaları ve politikalarımızı geliştiriyoruz.
Yeteneklerin, şirket performansımızı ileriye taşıyan ve yöneten önemli bir güç olduğuna inanıyoruz. Bu inancımızı destekleyen gelişim faaliyetlerine destek verdiğimizi paydaşlarımız da biliyor.
Kurumsal olarak gelişen ve itibarını yöneten bir şirket olmak yolunda istikrarlıyız. Bu konuda üst yönetimimizin desteği ile insan kaynağımıza ciddi yatırımlar yapıyoruz.
”Yetenekli ve başarılı çalışanlar için tercih sebebi olmak” bizim için önemli
Marka algısı yaratmak ve çalışanları bu sürece dahil etmek suretiyle farkındalık yaratarak, tüm çalışanlarımızı stratejilerimiz ve süreçleri hakkında bilgilendiriyoruz. Çalışanlarımızla aynı gemide olduğumuz hissini vermek, kurumun gideceği yönü ve belirli dönemlerde nerede olduğumuzu anlatmak ve başarıyı kutlamak önem verdiğimiz konular. Bu kapsamda oluşturduğumuz sosyal sorumluluk ve spor kulüpleri aracılığıyla düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlar ile aidiyet duygusu uyandıran ve çalışan bağlılığını güçlendiren pek çok manevi ve motive edici uygulamalarımız bulunuyor.  
İş dünyasında başarılı olabilmek için beklenen, çeviklik ve inovasyon gibi iki önemli özelliği bünyemizde barındırıyor, uyguluyor ve geliştirmek için de çalışıyoruz.
Çalışanlarımızın eğitim ve gelişimini sağlamak için, oryantasyon, Lessons Learned modeli ile yaparak öğrenme, Yıllık eğitim planı, Lisans Üstü Akademik Eğitimine teşvik, Personal Coaching, Proje gruplarında yer alma, rotasyon, strateji toplantılarına katılma gibi metotları etkin olarak kullanmaktayız. Epsan bünyesinde kurduğumuz eğitim ve etkinlik değerlendirme sistemi doğrultusunda süreç ihtiyaçlarına göre yetkinliklerin geliştirilmesini ve Cross Training (Çapraz eğitim) yoluyla paydaşların birbirlerini yedeklemesini sağlıyoruz.
Kurmuş olduğumuz yönetim sistemlerimiz ile tanımladığımız süreç performans kriterleri sayesinde verimliliklerimizi takip ederek gelişim sürecimizi izleyebilmekteyiz.
Uyguladığımız teşvik/ödül sistemleri ile “agile innovation” felsefemize uygun olarak çalışanlarımızı dinamik olarak tüm iş süreçlerine dahil etmeye ve birlikte stratejik hedeflerimize ulaşmaya odaklanıyoruz.
Bu kapsamda stratejik hedeflerimizle ilişkilendirilmiş ileride ihtiyaç duyulacak ve mevcut kilit pozisyonları belirliyoruz. Bu pozisyonların gerekliliklerini ve ileride gerekli olabilecek özelliklerini analiz ediyoruz. Geliştirdiğimiz kariyer planlama sistemimize göre hedef pozisyonlar için yetenekleri belirleyip kişiye ve pozisyona özgü eğitimlerin alınmasını sağlıyoruz. Bu bağlamda oluşturduğumuz açık bir geri bildirim sürecimiz var ve düşük çalışan devri oranımız bu çalışmalarımızın olumlu sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz