Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Deneyim Döngüsünün Gücüne İnanıyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.10.2019 16:44:00

Maxion İnci Jant Grubu’nda her seviyede bir lider var. Çalışanlarımıza farklı konularda liderlik edebilecekleri fırsatlar yaratıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız ya işinin lideri oluyor, ya ekibinin lideri oluyor ya da bir projenin lideri oluyor.

Gülçin Tekin

Maxion İnci Jant Grubu
Ortak Fonksiyonlar Direktörü

 

Maxion İnci Jant Grubu’nda yetenek yönetimi uygulamaları
Dijital dönüşüm ile birlikte hızlı bir değişim sürecinden geçen organizasyonların, sürdürülebilir bir başarıya ulaşmalarının yolu yeteneği geliştirmek yönünde atılan adımlardan geçiyor. Yetenek Yönetimi’nde organizasyon kültürüne uyum ve çalışan bağlılığı önemli rol oynuyor. Maxion İnci Jant Grubu olarak insana yapılan yatırımın organizasyonumuzun geleceğinin temeli olduğuna inanıyor ve bu yönde fark yaratan süreç tasarımları yapmaya devam ediyoruz.
Hedef Belirleme ve Performans Değerlendirme Süreci, “Yetenek Yönetimi”nin önemli girdilerinden biri. Performans değerlendirmesinde hedeflerin yanı sıra, organizasyonumuza özgü tanımlanmış yetkinliklerin değerlendirilmesi de yapılıyor. Bununla birlikte, her yıl gerçekleştirdiğimiz Yetenek Gözden Geçirme çalışmalarımız ile çalışanlarımızın potansiyeline yönelik kısa ve uzun vadede olası kariyer adımlarını tartışıyor ve çalışanlarımızın kariyer planlarına yönelik gelişimi için, yaşayan ve sürekli farklı kanallarla beslenen bir gelişim planı oluşturuyoruz. Öte yandan proaktif bir yaklaşımla organizasyonumuzdaki her pozisyonun yedekleme planı üzerinde çalışıyor ve kariyer hareketlerinin gerçekleşmesini sağlıyoruz.
Çalışanlarımızın her yıl yöneticileri ile bir araya gelerek gerçekleştirdikleri “Kariyer Görüşmeleri” ile kariyer beklentileri üzerine görüşüp, ortak belirlenen kariyer yolculuğunda atacağımız gelişim adımlarını birlikte kararlaştırıyoruz.
Bizi diğer firmalardan ayrıştıran, çalışan değer önermesi kapsamında öne çıktığımız faktörlerden biri ‘sesiniz var’ diyoruz. Seslerini duyurabilmeleri için çalışanlarımızın farklı fikirleri ortaya koyabilecekleri platformlar oluşturuyoruz. Bir diğeri ise ‘herkes lider’ diyoruz. Maxion İnci Jant Grubu’nda her seviyede bir lider var. Çalışanlarımıza farklı konularda liderlik edebilecekleri fırsatlar yaratıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız ya işinin lideri oluyor, ya ekibinin lideri oluyor ya da bir projenin lideri oluyor.
Özetlemek gerekirse Maxion İnci Jant Grubu olarak insana yatırım yapan, inovasyon ve dijitalleşmenin yanı sıra çalışma arkadaşlarımızın gelişmesi ve dönüşmesi için destek veren, tercih edilebilir, tutundurmanın, insan memnuniyetinin ve çalışan bağlılığının yüksek olduğu, kariyer ve gelişim fırsatları yaratan bir organizasyon olma hedefimiz var. Bu açıdan bakıldığında da iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim.


Doğru yetenekleri çekmenin ve elde tutmanın yolları
“Yetenek Yönetimi”nde benimsediğimiz bütünsel yaklaşımımız ve kurum kültürü ilkelerimizde yer alan “İnsana Değer” (People Matter) vizyonumuz ile hem organizasyonumuzun hem de çalışanlarımızın güçlü bir biçimde gelişmesini ve uzun vadeli başarılarımızın sürdürülebilirliğini hedefliyoruz.
Bu amaçla çalışan deneyim döngüsünün gücüne inanıyor, organizasyonumuzda yaşadığı deneyimi önemsiyor ve İşveren Markamızı güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. İşveren markası olmak da aslında şirketlerin dışarıya olduğu kadar kendi çalışanlarına da bakan yüzü olmak. Biz Maxion İnci Jant Grubu olarak yetenek yönetiminde en önemli noktanın açık ve stratejik iletişim olduğuna inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz uygulamaların en üst seviyede olduğunu söyleyebilirim. Kişilere beklentileri netçe ifade etmek, geleceklerini oluşturabilmeleri için birlikte alternatifler üretmek ve bu alternatiflerin gerçekleşmesi için nasıl destek verilebileceğini, hangi kaynaklara ihtiyacı olduğunu sürekli olarak konuşuyoruz. Tabi zaman zaman bu planları birlikte ve değişen koşullar ışığında yeniden gözden geçirerek geliştirmek de büyük önem taşıyor. Nitelikli yeteneklere, projelerle kendilerini ispat ve güven kazanma fırsatı vermenin öneminin farkındayız. Şirket içinde oluşan pozisyonların doldurulmasında şirket çalışanlarına öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şirket içindeki yeni iş olanaklarını önce içeride duyuruyoruz. Bu yaklaşım ile hem çalışanlarımızın motivasyonunu yüksek tutuyor hem de içerideki yeteneklerin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlıyoruz.
Tüm bunlara ek olarak, İşe Alıştırma ve Oryantasyon programlarımız ve “Buddy” uygulamamız ile işe yeni başlayan çalışanlarımızın kurum adaptasyon ve bağlılığını güçlendirmeyi hedefliyoruz.
Farklı yetkinliklerin gelişimine odaklanan eğitim programlarımız, çalışanlarımızın hem mevcut rolündeki, hem de potansiyel rollerdeki gelişimini destekliyor. Akademi Programları (Liderlik, Uzman, Mühendis), Mentorluk, Bireysel Koçluk, 360 Derece Yetkinlik Değerlendirme, genç yeteneklere yönelik “Global Kişisel ve Mesleki Gelişim Programları”, inovasyon projeleri ve farklı uygulama alanlarına yönelik “Bölgesel ve Global Proje ve İş Deneyimleri”,  gelişim aktivitelerimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Ayrıca pozisyonun ve organizasyonun ihtiyacına yönelik farklı dönemlerde farklı eğitim programlarını da hayata geçiriyoruz.
İşgücünün geleceği
İş gücünün geleceğinde, bizleri esnek ve çevik çalışma modellerine uyum sağlayabilen, sürekli iyileştirme ve inovatif bakış açısına sahip, yeni teknoloji ve dönüşüm araçlarını işe adapte edebilen bir nesil bekliyor. Bununla birlikte yeni nesil, ekip çalışması ve rol model kavramını kurum bağlılığında ön sıralara yerleştiriyor ve şirket değerleri ile bireysel değerlerinin örtüşmesine önem veriyor.
Yeni nesil çalışanlarımızın farklı jenerasyon ve profilleri ile iletişimini artırmak, kurumun vizyonunu ve misyonunu oluşturan hikayeleri ve deneyimleri aktararak kariyer yolculuklarında onlara ilham vermek adına başlattığımız “Nesilden Nesile Birlikteyiz” programı ile organizasyonumuzda etkileşimi artırıyoruz. Bununla birlikte dijital dönüşüm bilincini ve donanımını çalışanlarımıza kazandırmak amacıyla “Dijital Akademi” programını yürütüyor; yeni mezun gelişim programlarımız ile kariyer yolunun başında olan genç yetenekleri organizasyonumuza kazandırmayı hedefliyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz