Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hayata Kattığımız Değer Bizi Dengede Tutuyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:09:00

Bugün için emekli olma düşüncesi henüz uzaksa da güncel ve öğrenir kalma isteğim ve hobi olarak düzenli zaman ayırdığım okumalarım dışında yeni yerler görmeye ve dünyanın değişik noktalarında tüplü dalış yapmaya artarak devam etmek çerçevesinde bir hayalim var.

 

Nedim İlhan

Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Genel Müdür

 

İş, kaçınılmaz olarak hayatımın merkezinde yer alıyor ama bundan şikayetçi değilim. Grubumuzu çizdiğimiz gelecek vizyonuna taşımak için gerekenlerin icrası, belirli saatlere daraltılamayacak biçimde sürekli düşünme ve planlama gerektiriyor. Bunun yanı sıra hayatımı da, kattığım değer üzerinden anlamlandırmaya çalıştıkça alt toplamda iş ve iş dışı şeklinde ayrımların keskinleştirilmesini doğru bulmadığımı fark ettim. Evet, örneğin maillerimi sıklıkla kontrol ediyorum. Ama bu “anlık” olma durumu beni yormuyor bilâkis üstlendiğim işlerde çevikliğe azami katkı verebilmeme imkân sunuyor. Öte yandan seyahatlerde veya tatilde olunan sürelerde, benim için olduğu kadar tüm çalışma arkadaşlarımın soyutlanma hakkına gereken saygı ve özeni gösteriyor, yedekleme ve iş devretme yöntemiyle çözüm üretebiliyoruz.
Bugün için emekli olma düşüncesi henüz uzaksa da güncel ve öğrenir kalma isteğim ve hobi olarak düzenli zaman ayırdığım okumalarım dışında yeni yerler görmeye ve dünyanın değişik noktalarında tüplü dalış yapmaya artarak devam etmek çerçevesinde bir hayalim var. Şu aralar en keyif aldığım etkinlik ise, eşimle birlikte çocuklarımız Selim ve Defne ile halâ küçükken mümkün olduğunca çok vakit geçirmek ve büyümelerini kaçırmadan anı biriktirmek diyebilirim.
Kendi yaşam dengelerini kurmaya çalışan geleceğin yöneticilerine ve genç arkadaşlara, üstlendikleri her ne olursa olsun, ilk seferde doğru yapmaya gayret etmelerini öneririm. Gittikçe yükselen bir iç disiplin, planlı olma ve organize etme becerisi akabinde bolca zaman kazanacaklar, üstlendiklerini neticelendirdikçe şarj olduklarını göreceklerdir. Ev ve işyeri arasındaki mesafelerini de yarım saatin üzerine fazla çıkarmamaları, işlerini doğru şekilde ayrıştırarak delege etmeyi ve ertelememeyi öğrenmeleri ve ayrıca spora vakit ayırmaları faydalarına olacaktır. Kalan vakitlerinde durağan olmak ve tembellik etmek de iyi bir tercih olabilecektir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz