Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Y Kuşağı Çalışan Sayımız Her Geçen Yıl Artıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 11:19:00

İnci Holding bünyesinde çalışanların çoğunluğu dijital dünyaya doğan Y jenerasyonu üyelerinden oluşuyor. Bu kuşak iş hayatının dinamiklerini şekillendiriyor ve yönetim kademelerini de yavaş yavaş devralmaya hazırlanıyor.

Neşe Gök

İnci Holding
Yönetim Kurulu Başkanı

 

İnci Holding olarak İK vizyonumuz “Herkesin çalışmak istediği bir kurum olmak”. Vizyonumuz çerçevesinde çalışma arkadaşlarımızın kendilerini mutlu hissettiği ve parçası olmaktan gurur duydukları bir iş ortamı sunmak için çalışıyoruz. 2 bin 800 kişilik büyük ailemizin her çalışanının bu şekilde hissetmesi için hem bugünlerini hem de yarınlarını düşünüyor, tüm planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.
Holding İK stratejimiz, vizyonumuz ile uyumlu organizasyonel yapılanmayı stratejik bakış açımız ile hizalamak, buna zemin hazırlayacak yetenek yönetim stratejisi oluşturmak ve gelişim merkezi uygulamaları ile bu süreci desteklemek. Bu kapsamda üst düzey yöneticilerimizle şirketlerimizi geleceğe taşıyacak yetkinliklerle ilgili yürüttüğümüz Gelişim Merkezi çalışmamız var. Her birimizin organizasyondaki pozisyonu ne olursa olsun gelişim alanları var. Bu alanları belirleyip, kişiye özel çalışmalar tasarlayarak gelişim adımlarını planlıyor ve hayata geçiriyoruz.
Doğru yetenekleri çekmenin ve elde tutmanın yolları
Rekabette bizi öne geçirecek en önemli unsurun yetkin insan kaynağımız olduğunun bilincindeyiz. O nedenle insan kaynakları sistemlerimizi güncel tutmaya, zenginleştirmeye ve iyileştirmeye özen gösteriyoruz.
Genç yetenekleri şirketimize kazandırmak ve onları hızla geliştirmek adına yürüttüğümüz ‘Genç İnciler’ programımız mevcut. Buna ek olarak hem yurtiçinden hem de yurtdışında üniversitelerle işbirliği yaparak bize özel Liderlik programları  oluşturmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetici geliştirme kapsamında Holding ve Grup şirketlerimizde çeşitli gelişim programları uyguluyoruz. Ayrıca genç yeteneklere daha hızlı ulaşmak adına üniversite işbirliklerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda,  ‘Üniversitelerin İncileri’ projemizle üniversite öğrencileri ile bir yandan uzun vadeli, kalıcı ve değer yüklü ilişkiler kurarak marka sadakati ve marka bilinci yaratmayı hedefliyor; bir yandan da okul dönemindeki gençlerin iş dünyasını tanımalarına  destek oluyoruz. 2010 yılında Türkiye’nin değişik üniversiteleriyle bağlantıya geçilerek başlatılan projemiz kapsamında ‘Üniversitelerin İncileri’ İzmir’de düzenlenen eğitim kamplarına katılıyor ve üst düzey yöneticilerden mentorlük-koçluk desteği alıyorlar.
Bu çalışmalarımızın yanında çalışanlarımıza beklentileri net bir şekilde aktarmanın, açık bir iletişim ortamı sağlamanın önemli olduğunu inanıyoruz. Bu yaklaşım ile çalışanlarımızın geleceklerini planlayabilmeleri ve planlarını gerçekleştirebilmeleri için her zaman gerekli destek ve kaynağı sağlamaya çalışıyoruz.
İşgücünün geleceği
Şirketimiz içerisinde tüm kuşaklar ile bir arada çalışıyoruz. Y kuşağı çalışan sayımız her geçen yıl daha da büyüyor. İnci Holding bünyesinde çalışanların çoğunluğu dijital dünyaya doğan Y jenerasyonu üyelerinden oluşuyor. Bu kuşak iş hayatının dinamiklerini şekillendiriyor ve yönetim kademelerini de yavaş yavaş devralmaya hazırlanıyor. Tüm bunların yanı sıra günümüzde dijital dönüşüm ve her saniye yenilenen teknoloji,  tüm çalışma hayatını kökünden etkiliyor ve değiştiriyor. Artık sürekli yenilikçi yaklaşımlarla düşünmek ve yeni yöntemler keşfetmeye her zaman açık olmak gerekiyor. İnci Holding olarak biz de bu değişime hızla uyum sağlamak üzere iş süreçlerimizi geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. Bu yolculukta, çeviklik ve esneklik anahtar sözcüklerimiz.
Bu yapımızın en önemli yansıması olan Genç İnciler, İnci Holding şirketlerinde aramıza katılan yeni mezun gençlerle yürüttüğümüz bir proje. Onları hızlıca eğiterek iş hayatında katma değer yaratabilecek yetkinlik seviyesine getirmeyi amaçladığımız bir çalışma. 6 dönemdir devam eden Genç İnci programımızdan bugüne kadar 75 gencimiz faydalandı. Bu yıl yedinci dönemini başlatacağımız bu programla 13 genç arkadaşımıza daha istihdam yaratmayı planlıyoruz. Hedefimiz, her geçen yıl daha fazla gence ulaşmak.
Misyonumuzda belirttiğimiz üzere gerek çalışanlar, gerekse temasta olduğumuz tüm sosyal paydaşlar açısından karşılıklı kazan-kazan zemini yaratmak için çalışıyoruz. Tüm iştiraklerimizde, enerjik ve pozitif çalışma iklimi yaratmaya öncelik veriyoruz. Çalışanlarımızın kendine saygısına dayanan, güven ortamında, kendini sürekli geliştirmesine olanak sağlayan, yaptığı işe değer katması için uygun zeminin hazırlandığı verimli bir ortamda çalışmasının motivasyonu için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Vizyonumuz çerçevesinde bu ortamı sağlamak stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz