Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Çevreci Sistemlerin Tasarımı ve Üretimi Önem Kazanıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 08:41:00

Ülkemizde ve dünyada elektrikli araçlara günden güne artan talep ve bu talepleri karşılamadaki sorumluluğu paylaşmak için farkındalığımızı her geçen gün daha da artırıyoruz.

 

Nasser Can KASIMBEYOĞLU
EnginSoft Turkey
Mühendislik Direktörü

 

Bilindiği gibi otomotiv endüstrisi, tüm dünyada teknolojik bir devinim yaşıyor. Hibrit otomobiller, biyo yakıtla çalışan araçlar ve en hızlı şekilde gelişmekte olan elektrikli araçlarla birlikte bütün yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Elektrikli araçların teknolojik gelişiminde en önemli basamaklardan biri olan ileri mühendislik analizleri konusunda dünyanın önde gelen analiz yazılımı ANSYS’i kullanarak güçlü mühendislik ekibimizle destek vermekteyiz. Gerek TÜBİTAK ve KOSGEB projeleri gerek Avrupa Birliği projeleri kapsamında otomotiv sektörünün inovatif projelerinde yer almaktayız. Bu doğrultuda mühendislik ekiplerimizi geliştirerek bahsi geçen projelerde yer almayı hedefliyoruz.  


Elektrikli araçların, çevremizdeki elektrik şebekesiyle uyumlu olmaları ve evimizden bile şarj edilebilmeleri ve düşük emisyon değerleriyle iklim değişikliğine olan pozitif etkisi son yıllarda bu araçlara olan talepteki hızlı artışı beraberinde getirdi. EnginSoft Turkey olarak, hem otomotiv hem de enerji sektöründe ülkemizde gelişen teknolojilerin Ar-Ge faaliyetlerinde önemli bir rol üstleniyoruz. Ülkemizde ve dünyada elektrikli araçlara günden güne artan talep ve bu talepleri karşılamadaki sorumluluğu paylaşmak için farkındalığımızı her geçen gün daha da artırıyoruz.


Temiz enerji ile kullanılacak olan elektrikli araçların teknolojik gelişimi teşvikler ile destekleniyor. Artan emisyon standartları ve temiz enerjiye olan eğilim de düşünüldüğünde önümüzdeki dönemin temiz enerji kullanan araçların dönemi olması bekleniyor. İleri mühendislik analizlerine dayalı tasarım ile atıkların minimize edilmesi, optimizasyon çalışmaları ile minimum malzeme kullanımına yönelik faaliyetler ve daha birçoğu firmamızca yürütülmektedir. Aynı zamanda araç parçaları ve özellikle elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların atık yönetimine yönelik DigiPrime isimli büyük bir Avrupa Birliği Ar-Ge projesinde yer almaktayız. Proje sonuncunda elde edilecek sistem ile dünya çapında atıkların yönetimi üzerine bir sistem ortaya konulacak, çevreci sistemlerin tasarımı ve üretimi yönünde önemli bir adım atılacaktır.


Önümüzdeki yıllarda daha da artacağı ön görülen elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilmek için yenilenebilir enerji ve yeni nesil enerji kaynaklarının geliştirilmesi ise ayrıca bir sektör olarak karşımıza çıkacaktır. Bu doğrultuda firmamızda atılan adımlar ile yenilikçi ve enerji tasarrufuna yönelik elektrikli araçların çeşitli parçalarının tasarımları, mühendislik analizleri ve optimizasyona dayalı yöntemleri firmamızın gelecek yıllarda ürün portföyüne eklenecek ürünleri içinde yer almaktadır.

 

DIGIPRIME İSİMLİ AB PROJESİNDE YER ALIYORUZ

Araç parçaları ve özellikle elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların atık yönetimine yönelik DigiPrime isimli büyük bir Avrupa Birliği Ar-Ge projesinde yer almaktayız. Proje sonuncunda elde edilecek sistem ile dünya çapında atıkların yönetimi üzerine bir sistem ortaya konulacak, çevreci sistemlerin tasarımı ve üretimi yönünde önemli bir adım atılacaktır.

 

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz