Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeni Teknolojiler Geliştirmek için Ar-Ge Çalışmalarına Başladık

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 10:19:00

Ateşleme ve ateşleme elektroniğinin önde gelen kuruluşlarından biri olan şirketimiz, gelişen otomotiv endüstrisine hizmet vermek için gerekli bütün alt yapı çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

 

Nurgül YENİGÜN URAS
Opaş Otomotiv
Yönetim Kurulu Üyesi

Başaran YEYGÜN
Opaş Otomotiv
Satış ve Pazarlama Müdürü


 

Başaran Yeygün: Şirketimiz, 2021 senesinde bünyesine katıldığı, Savunma ve Havacılık Kümeleşmesi  kapsamında, savunma sanayimize milli ve yerli ürünler katma çalışmalarına başladı. Bununla beraber, otomotivde kullanılan motor yönetim sensörlerine, aynı zamanda da bu grupta yer alan bazı sensörlerin üretimini yapmak için Ar-Ge faaliyetlerini yürütüyoruz.

Nurgül Yenigün Uras: Çalıştığımız tedarikçi firmalar ile  katma değer yüksek ürünlerin üretimi konusunda  iş birlikleri ve ortak yatırım konularında görüşmeler yapmaktayız. Dünyada elektrikli araçların en çok yer aldığı pazarları detaylı analiz ediyoruz. OEM'lere yeni çevreci araçlarda kullanılacak sensörleri  tedarik etmek için gerekli  bağlantıları kurmaya  başladık. Ayrıca Yatırım Teşvik Belgesine başvurduk.

Başaran Yeygün: 5 yıl sonra satışlarımızın en az yüzde 30'u, bugün portföyümüzde bulunmayan yeni ürünlerden oluşacak. Elektrikli araçlar için, ABS sensörleri, egzos sıcaklık sensörü, hava araçlarında kullanılan ateşleme ekipmanları gibi ürünlere odaklanıyoruz.

Nurgül Yenigün Uras: Avrupa'ya ihracat yaptığımız  firmalardan; 2020-2021 yılından itibaren tarafımıza gönderilen  yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik, karbon emisyon azalımı ile ilgili maddeleri detaylı inceleyip, bu konularla ilgili seminerlere katılıyoruz.
Bizden talep edilecek yeni regülasyonları araştırıyoruz. Bu regülasyonlar gerek yurt dışına gönderilen ürünün çevresel boyutu ve ürününü ambalajı ile ilgili bizlere de ciddi maliyet ve ilave iş gücü getirecek bir çok konuyu takip ediyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz