Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Teknolojiyi Odağına Alan Yeni Ürünlere Odaklandık

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 10:29:00

Talaşlı imalat sektörüne sermaye ihtiyacı olmadan teknolojiyi yenileme fırsatı sunmak ve rekabet güçlerini artırmak amacı ile teknoloji kiralama modelini hayata geçirdik.

 

Hakan AYDOĞDU
Tezmaksan Genel Müdürü


 

Tezmaksan olarak, talaşlı makine satışı yapan bir marka olmanın ötesinde Türk sanayicisinin üretim faaliyetlerini kolaylaştırmaya da odaklanıyoruz. Bu amaçla teknolojiye yaptığımız yatırımlar önceliğimizi oluşturuyor. Sanayinin Endüstri 4.0 yolculuğunda teknoloji liderliğine ulaşabilmesi için veri analizi çalışmaları yürüttük. Bu doğrultuda makine analiz platformumuz Kapasitematik doğdu. Ayrıca talaşlı imalat sektör oyuncularını bir araya getirebilmek amacıyla parkurda.com isimli B2B e-ticaret platformu, robotlu otomasyon sistemlerini yerlileştirmek, üretime hız vermek ve ihracat taleplerini karşılayabilmek amacı ile Yerli Üretim belgesine sahip Cubebox robotlu otomasyon sistemlerini sanayinin hizmetine sunduk.


Cubebox, standart yapısı ile tüm CNC tezgahlara uyumlu olurken, firmaya özel robot sistemlerinden yüzde 20 daha ucuz ve sadece bir günde devreye alınıyor. Özellikle karanlık fabrikayı uygulayan işletmelerin gece vardiyasında farkını ortaya koyan Cubebox, yüzde 50 verim sağlıyor. Tek bir sistem ile birden fazla makineye besleme ve boşaltma yapabilen Cubebox Blues ise kullanıcı dostu arayüzü ile üretimi hızlandırıyor. Tezmaksan bu sayede sanayide yerlileşme çalışmalarına destek sağlarken yeni nesil teknolojileri yurt içinde geliştirerek sanayide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunuyor. 7/24 çalışabilme kapasitesine, kompakt bir tasarıma sahip Cubebox Blues, bu sayede üretim miktarında artış sağlıyor.


Bunun yanı sıra talaşlı imalat sektörüne sermaye ihtiyacı olmadan teknolojiyi yenileme fırsatı sunmak ve rekabet güçlerini artırmak amacı ile teknoloji kiralama modelini hayata geçirdik. Bu yatırımlarımızı geliştirmek ve yenilerini eklemek amacıyla yıllık 1 milyon dolarlık bir payla Ar-Ge yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni müşteriler ve yeni iş alanları yaratma konusunda yaptığımız yatırımlar, kısa ve uzun vadede ekonomimiz için büyük önem taşıyor.

 

İMALAT SANAYİSİNE ZAMAN VE MALİYET SAĞLAYACAK ÜRÜNLER

Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 dönüm arazi tahsis ettik ve bürokratik işlemler biter bitmez inşaata başlamayı planlıyoruz. İstanbul’daki üretim tesisimizin de bir kısmını başlangıçta oraya taşıyarak üretime başlayacağız. Yatırımlarımız 5 yılda 10 milyon dolar civarında olacak ve otomasyonlu CNC Tezgah üretimimiz de Sivas’ta açacağımız fabrikada 2023 yılına dek iyi bir konuma gelecek. Sivas’ta açacağımız fabrikada sürdürülebilirliğe katkı sağlayan ve teknolojiyi odağına alan yeni ürünler üzerinde çalışacağız. Bunun yanı sıra yeni, çevreci ve teknolojik araçların parça üretimine ilişkin Yerli Üretim belgesine sahip robotlu otomasyon sistemimiz Cubebox ile adımlar atacağız. Bu noktada çıkardığımız beş yeni model, imalat sanayisine zaman ve maliyet avantajı sağlayarak işletmelerin üretim verimliliğini artırmada önemli rol üstlenecek.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz