Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Gelecek Belirginleştikçe Stratejimizi Güncelliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 08:45:00

Sürdürülebilir mobilitenin anahtarı olarak görülen elektrikli araçlardaki yükselişe uygun ürünler sunabilmek ürün geliştirme ajandamızın önemli bir maddesini teşkil ediyor. Elektrikli araçlarla ilgili gelecek belirginleştikçe stratejimizi de bu yönde güncelliyoruz.

 

İshak ŞİKAR
Maxion Wheels Türkiye Operasyonları ve Avrupa Ticari Araç Jantları Satış Direktörü

 

Maxion İnci Jant Grubu olarak Avrupa’nın tek lokasyonda, bünyesindeki toplam 4 fabrika ile binek, hafif ticari ve ağır vasıta ticari araçlar için üretim yapan en büyük alüminyum ve sac jant üreticisiyiz. 2022 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 5. jant fabrikamızı devreye alacağız.


Dünyada hem en büyük jant grubu hem de en geniş ürün gamına sahip olmamıza rağmen ürün gamımızı değişen dönüşen dünyanın ihtiyaçlara uygun olarak yeniliyoruz.


Bu kapsamda, sürdürülebilir mobilitenin anahtarı olarak görülen elektrikli araçlardaki yükselişe uygun ürünler sunabilmek ürün geliştirme ajandamızın önemli bir maddesini teşkil ediyor. Elektrikli araçlarla ilgili gelecek belirginleştikçe stratejimizi de bu yönde güncelliyoruz. Hali hazırda sektörün lider firmalarına jant tedarik ediyoruz. Aynı zamanda bu alanda hızla gelişen ve gelecekte söz sahibi olması beklenen firmalarla ve Start-up’larla iş birliklerimizi, onlar daha ilk araçlarını üretmeden oluşturuyoruz.


Bunun yanında otomotivin geleneksel global oyuncuları da EV platformlarında hızlı ancak kararlı büyümek için stratejik ortak olarak Maxion’u seçiyorlar. Dünyanın farklı bölgelerinde üretim yapmak isteyen global firmalar için ise global yapımız ile farklı coğrafyalarda üretim imkanı sunmamız çok önemli bir tercih sebebi oluyor.
Yeni müşteriler ve talepler söz konusu olduğunda ise bizimle benzer inovasyon vizyonuna sahip otomotiv firmaları ve kuruluşlarla iş birliklerini tercih ediyoruz. Güçlerimizi birleştirerek ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. Birlikte yeni malzemeler üzerinde denemeler  yapıyoruz, yeni ürünler ve prosesler dizayn etmek üzere çalışmalar yürütüyoruz.


E-ticarette yaşanan hızlı değişimlerin sebep olduğu lojistik dönüşüm ihtiyaçlarına cevap verecek araç ve donanım özelliklerine uygun ürünler geliştirmek de inovasyon ajandamızda yer alıyor. Endüstri yeniden şekillenirken bu ihtiyaçların belirlenmesi aşamasında ve dizayn sürecinde iş ortaklarımızla beraber yol almak hedefindeyiz.

 

YENİ ÜRÜNLERİN PAYI YÜZDE 25 ORANINA ULAŞACAK

Maxion İnci Jant Grubu inovasyon konusunda sektörün liderlerinden olmaya devam edecek. Bu vizyonla, önümüzdeki 5 yıl içinde malzeme kategorisine göre yeni ürünlerimizin  portföyümüzde yaklaşık yüzde 25 oranında bir paya ulaşmasını bekliyoruz. Grubumuzun inovatif ürünlerinin yeni ve hızlı büyümesi beklenen platformlarda, global tedarikçiler tarafından tercih edilmesi bu oranlara ulaşmamızı hızlandıracaktır.

 

MALZEME GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

AB Yeşil Mutabakat’ın ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonunu azaltma ve yenilenebilir enerji ile üretilmiş düşük karbon ayak izi olan ürünler hedefleri doğrultusunda, üretim süreçlerimizi ve Ar-Ge stratejilerimizi yeniden ele alıyoruz. Temiz malzeme ve temiz enerji kaynaklarıyla üretim için müşteri beklentilerine de uygun şekilde üretim kaynaklarımızı şekillendirip daha az karbon ayak izi bırakan ürünler geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz