Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İş birliği Stratejilerinin Geliştirilmesine Önem Veriyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 10:11:00

Yeni iş alanları için Ar-Ge Merkezimizin faaliyetleriyle
iş birliği görüşmeleri gerçekleştirmekteyiz.

 

Ümmet AYYILDIZ
Prometal
Ar-Ge Merkezi Direktörü


 

ProMetal ailesi olarak 2022 yılının ana temasının daha iyi bir gelecek ve yaşam için sürdürebilirlik olduğuna inanmaktayız. Özellikle BM sürdürebilirlik çalışmaları ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat kapsamında pek çok işletme gibi bizler de farkındalığımızı artırmanın gerekliliğine inanmaktayız. ProMetal Hafif Metaller Döküm Sanayi olarak çok yönlü olarak faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürmekteyiz.


Bu faaliyetlerimizi 2018 yılında kurulan Ar-Ge Merkezimizin çalışmalarıyla zenginleştirip paydaşlarımız için değer yaratmaya devam etmekteyiz.
Bu stratejiler kapsamında değişen teknolojileri ve etkilerini yakından takip ederek özellikle alüminyum enjeksiyon makinelerimizde KOSGEB Kobi-Gel Projelerinden de faydalanarak modernizasyona ve kapasite artırımına gitmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz teknolojik yatırımlarla daha az enerji ile daha yüksek kalite ve verimlilik çıktıları hedeflemekteyiz.


Özellikle enerji kullanımına yönelik yenilikçi yaklaşımlarla gerçekleştirdiğimiz Üniversite – Sanayi İş birlikleri ile enerjinin ve emisyonların azaltılması, yeni yazılımlardan faydalanılması ve Ar-Ge Merkezimizin yerel hammaddelerden hareketle yeni patentli uygulamaları devreye almak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.


2022 Yılında Enerji Yönetimi (ISO 50001) standardizasyonunu ProManage Enerji Modülüyle birleştirerek üretim verimliliğimizi emisyonları azaltacak şekilde yapılandırmaktayız.


Bu çalışmaların çıktısı olarak özellikle TAYSAD organizasyonlarını, bilgilendirmelerine ve etkinliklerine ayrıca önem vermekteyiz. Böylece teknolojik yaklaşımlarda, OEM beklentilerinde değişime hızlı adaptasyonu hedeflemekteyiz. Bu faaliyetler kapsamında özellikle değişen teknolojilere uyum sağlamada elektrikli araçlar için ürünlerin üretilmesine TOGG ile giriş yapmış bulunmaktayız.


Bu faaliyetlerle ürün, hizmet ve makine kapasitemizi arttırmak amacıyla tüm müşterilerimizin sürdürebilirlik raporlarını dikkate alarak paydaşlarımızla uyumlu bir şekilde strateji geliştirirken bir yandan yeni iş alanları için Ar-Ge Merkezimizin faaliyetleriyle iş birliği görüşmeleri gerçekleştirmekteyiz.


Özellikle 100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve merkezi Japonya Sakai’de bulunan SHIMANO markasının tedarikçisi olma yönünde büyük bir projeye başlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda iç makine parkurumuzda modernizasyona ve yeni talaşlı imalat proseslerini devreye almaktayız.


Bu sayede otomotiv, beyaz eşya ve hırdavat alanında zamak ve alüminyum döküm faaliyetleri gerçekleştiren işletmemiz aynı zamanda manuel ve elektrikli bisiklet pazarına ürün ve hizmet vermeye başlamış olacaktır.


Ar-Ge merkezi olarak özellikle bu faaliyetleri ülkemiz sanayisi ve paydaşlarının faydalanması amacıyla yerel iş birliklerini arttırmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda yerel üreticilerin Ar-Ge merkezleriyle iletişime geçip iş birliği stratejilerinin kurulmasına önem vermekteyiz.


Çalışmalarımızı özellikle Ar-Ge Merkezimizde TÜBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programıyla faaliyetlerimizi soğuk iklim şartlarına dayanıklı otomotiv parçalarının üretilmesi, savunma ve medikal alanlarda yenilikçi ürünlerin yerlileştirilmesi faaliyetlerini sürdürmekteyiz.


İşletmemizin tüm bu yenilikçi faaliyetleri gerçekleştirme esnasında Dünyamızın hızla ısınması ve insan yaşamanın olumsuz etkilenmesi durumuna yönelik yalın sürdürülebilir yeşil tedarik zinciri çalışmalarını devreye almak için çaba göstermekteyiz. Bu kapsamda enjeksiyon sırasında ortama çıkan atık ısıdan enerji elde edecek projeleri gerçekleştirerek kendi sürdürebilirlik stratejilerimizi hayata geçirmekteyiz.

 

YEŞİL TEDARİK ZİNCİRİ ÇALIŞMALARINI DEVREYE ALIYORUZ

İşletmemizin yenilikçi faaliyetleri gerçekleştirme esnasında dünyamızın hızla ısınması ve insan yaşamanın olumsuz etkilenmesi durumuna yönelik yalın sürdürülebilir yeşil tedarik zinciri çalışmalarını devreye almak için çaba göstermekteyiz. Bu kapsamda enjeksiyon sırasında ortama çıkan atık ısıdan enerji elde edecek projeleri gerçekleştirerek kendi sürdürebilirlik stratejilerimizi hayata geçirmekteyiz.

 

YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİN YERLİLEŞTİRİLMESİ

Çalışmalarımızı özellikle Ar-Ge merkezimizde TUBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programıyla faaliyetlerimizi soğuk iklim şartlarına dayanıklı otomotiv parçalarının üretilmesi, savunma ve medikal alanlarda yenilikçi ürünlerin yerlileştirilmesi faaliyetlerini sürdürmekteyiz.

 

100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve merkezi Japonya Sakai’de bulunan SHIMANO markasının tedarikçisi olma yönünde büyük bir projeye başlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda iç makine parkurumuzda modernizasyona ve yeni talaşlı imalat proseslerini devreye almaktayız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz