Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Mobilitenin Geleceğinde Yeni Büyüme Alanları

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 08:40:00

TAYSAD olarak, otomotivde gelişen yeni eğilimlere farkındalığın artmasını ve tedarikçilerimizin yaptıkları işlerde öncü rol üstlenmesini sağlamak için yeni açılımlar sunmayı sürdürüyoruz.

 

SEVGİ ÖZÇELİK

TAYSAD Genel Sekreter Vekili

 

Uzun vadede kalıcı olmak için, geleneksel içten yanmalı güç aktarma sistemi tedarikçileri, içten yanmalı ve elektrikli araçlarla ilgili ürünlerde değişime gitmek durumundalar. Bu artık bir zorunluluğun ötesine geçmiş durumda.


Bunu yapmanın yolu, bir yandan geleneksel işlerimizi geliştirirken öte yandan hızla gelişen bağlantılı, otonom ve çevreci araçların gelişimine odaklanmaktan geçiyor.


TAYSAD olarak, otomotivde gelişen yeni eğilimlere farkındalığın artmasını ve tedarikçilerimizin yaptıkları işlerde öncü rol üstlenmesini sağlamak için yeni açılımlar sunmayı sürdürüyoruz.


Pandemi sürecinden sektör olarak başarıyla çıktık. Yeniden yüz yüze bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz günlerde üyelerimizin geniş çoğunluğunun katılımıyla 43'üncü genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Sanayimizin, akıllı, çevreci, sürdülebilir rekabetçi yapısının geliştirilmesi konusunda farkındalığı bir kez daha vurguladık.
OEM'lerin yeni haraketlilik planları ve tedarikçilerden beklentileri konusunda bilgiler almak için etkinlikler gerçekleştiriyoruz.


Pandemi sürecinde de bağlı kalmayı geliştirdik. Eğitimlerimizle hızımızı hiç kesmedik. TAYSAD eğitimleri, tedarikçilerimizin insan kaynaklarının geliştirilmesinde önemli rol üstleniyor.


Elektrikli Araçlar Günü etkinliğimizin ikincisini, Ege Bölgesi’nde gerçekleştirdik. Hızla gelişen elektrifikasyon sürecini yakalamak, tedarikçilerimizi sürücü koltuğuna oturup, hareketliliğin dünyasına adım atmalarının gereğine bir kez daha değindik.


Yıkıcı teknolojiler, sadece parça üretimini yaptığımız araçları değil, zihinlerimizi de değiştiriyor.


Bu, yeni yeniliklerin geliştirilmesini hızlandıracak ve tedarikçinin otomatik sürüş, araç hareket kontrolü ve kestirimci bakım dahil olmak üzere son müşteriler için zeka odaklı çözümler sunmasını sağlayacaktır.


Yeni nesil araçların yükselişi özel bir risk oluştururken öte yandan fırsatlarını da içinde barındırıyor. Bu yüzden; esneklik ve dijital donanımın şirketlerimizde akıllı hale gelmesi yeniliklere odaklanmamızı sağlayacak.


Bu sayımızda tedarikçilerimizin yeni fırsatları nasıl değerlendirdiğini ele almaya çalıştık.


Keyifli okumalar dilerim.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz