Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sarıgözoğlu Gençlerimize İş Hayatını Öğretiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.04.2020 10:12:00

Sarıgözoğlu A.Ş., üniversite-sanayi işbirliği projesi kapsamında Türkiye’de ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde uygulanacak olan “İş Yeri Uygulama Eğitimi”ne büyük destek veriyor.

MCBÜ Üniversite-Sanayi İş birliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİTEM) tarafından düzenlenen lansmana, konuşmacı konuk olarak katılan Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu; “Ben sanayici bir ailenin ikinci kuşak temsilcisi ve 40 yıllık makine mühendisi olarak karşınızdayım. İkinci kuşak olduğum için babamın atölyesinde büyüdüm. Şirketimizi şu anda benden 3 yaş büyük ağabeyim Mustafa Sarıgözoğlu ile birlikte yönetiyorum. Ağabeyim Mustafa bey hukuk mezunu olmasına rağmen hiçbir zaman cübbesi ile dava peşinde koşmamıştır. Kendi yaptığımız makineler ve kendi yaptığımız kalıplar ile ülkemiz sanayinde hizmet etmek için çok çaba gösterdik. Olmayanları oldurmaya, sürekli eksikleri tamamlamaya çalıştık.
Şirketimiz şu anda Manisa, Bursa ve Aksaray olmak üzere 3 farklı şehirde toplam 4 fabrika ile hizmet veriyor. 1957 yılında kurulan şirketimiz zamanla ülke sınırlarımızı aşmış, bütün dünyaya otomotiv kalıbı ve otomotiv sac parça ihracatı yapan bir firma olarak bugünlere kadar gelebilmiştir. Bunları yaparken çalıştığımız ana firmalar yani OEM’lerin çalışma prensiplerine, kalite sistemlerine uygun çalışabilmek için gereken her şeyi yaptık. 25-30 yıl önce hayalini kurduğum, uzaktan geçerken sevgi ile baktığım arabaların markalarına şu anda parça ve kalıp üretebiliyor olmak beni çok mutlu ediyor. Bir arabanın içinde ve dışında görebileceğiniz her türlü sac aksamın hemen hemen hepsinde varız. Bunların çoğunda ya kalıbını yapıyoruz ya da sac parçasını üretiyoruz. Dünya’nın yıldızı olan Mercedes’in hem Aksaray’daki hem de Almanya’daki fabrikasına yaklaşık 23 yıldır hem kalıp hem de parça üretiyoruz. Porsche, yollarda gördüğümüz zaman hepimizin imrendiği bir araba. Bu aracın birçok sac parçasının kalıpları, sizlerin de tanıdıklarının çalıştığı Manisa Kalıp fabrikamızda üretiliyor ve buradan ihraç ediliyor. Yurtdışında BMW, Jaguar, Bentley, ülkemizde Ford, Renault, Tofaş gibi önemli firmalara hizmet veriyoruz. Bunların hepsi benim hayalimdi. O zamanlar çılgın olduğumu, hayallerimin imkânsız olduğunu söylemişlerdi ama gerçek oldu. Hayallerinizin peşinden koşun arkadaşlar! İnanın sonuna gelebiliyorsunuz. Hatta buraya geldikten sonra daha ne var diye soruyorsunuz. İş hayatına atıldığınızda kendinizi bir adım öne çıkarmak için yaz tatillerinde bir dakikanızı bile boş bırakmadan mesleğiniz ile ilgili olmasa dahi iş hayatına mutlaka girin. Kazanmanın, kaybetmenin, biriktirmenin, zamanı dakikalarla hesaplamanın farkına varın. Bütün bunları yaparken işyerinizdeki ustalarla, amirlerle, müdürlerle olan ilişkilerinize çok dikkat edin. Stajlarınızı dolu dolu geçirebilmek için soru sorun, işe zamanında gelin, uyumlu olun, sağlığınıza dikkat edin. Teorik bilgi ve pratiği ne kadar yan yana getirebilirseniz masa başı işleriniz o kadar kolay olur. Rahmetli babamın da deyimi ile “Her işin bir okuması, bir de dokuması var” diyerek öğrencilere, işyeri stajlarında amir ve ustalarının her verdiği bilgi ve deneyimi hafızalarına almaları gerektiği, teorik bilgiyi ancak pratik ile öğrenebilecekleri, daha fazla öğrenmek için sürekli soru sormaları gerektiği, zorlu bir rekabet ortamında oldukları, çok çalışmaları ve sorumluluk sahibi olmaları gerektiği konularında tavsiyelerde bulundu ve kendi deneyimlerini paylaştı.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz