Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



TAYSAD'dan MEXT'e Ziyaret

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:08:00

TAYSAD Yönetim Kurulu ile MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın kurmuş olduğu, dünyanın en ileri ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezi MEXT’i ziyaret etti.

MESS Teknoloji Merkezi, kısa adıyla MEXT, MESS tarafından, Türk sanayisini geleceğe taşıması amacıyla kurulmuş, dünya standartlarındaki bir teknoloji merkezi. Tanıtımı Kasım 2019’da, MESS’in 60. kuruluş yıl dönümünde yapılan merkez, kapsamı göz önünde bulundurulduğunda ülke için “bir ilk” olarak değerlendiriliyor.


MEXT’te işveren ve çalışanları bekleyenler:
Dijital Fabrika: Dijital Fabrika’da sanayicilerin, mühendislerin ve tüm çalışma gruplarının dijital dönüşüm tecrübesi edinmesi amaçlanıyor. Fabrikada 2 üretim hattı ve 100’den fazla dijital üretim kullanım senaryosu bulunuyor. Burada, ayrıca, parçalı üretimin yanı sıra galvanize çelik üretiminin dijital ikizinin yaratılmasına da şahit olunacak.


Eğitim ve Gelişim: Büyüklük açısından dünyada birinci sırada bulunan Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi’nde MESS üyeleri için özel eğitim programları tasarlanmış durumda. 10 bin m2lik bir alanda kurulu olan merkezde yılda 40 binden fazla Türk mühendisine, işçisine, toplamda 400 bin saatten fazla süreli eğitim verilmesi planlanıyor.


Ekosistem: Hem Türkiye’de hem de dünya genelinde en başarılı görülen 40’tan fazla teknoloji ve çözüm sağlayıcısından oluşan canlı bir ekosistem. 240 kişi kapasiteli konferans salonuyla merkez, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak, dünya liderlerinin dönüşüm sürecindeki üyelerle bilgi alışverişinde bulunmasına ve iş birliği yapılmasına zemin hazırlayacak.


Dijital Olgunluk Değerlendirme: Yılda 100’den fazla MESS üyesi, iki yıllık periyotlarla takip edilip yerinde değerlendirilecek. Amaç, üyelerin teknoloji dönüşüm yol haritalarının belirlenmesi. Dijital dönüşüm haritası ise Avrupa’nın alanında önde gelen enstitüsü Fraunhofer tarafından hazırlanacak.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz