Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tedarik Zinciri Geleceğe Hazır mı?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 9.06.2023 09:30:00

Risklerin hızla ortaya çıktığı günümüz ortamında, tedarik zinciri riskini yönetmek, otomotiv şirketleri için son derece önemli olup, hızlı bir şekilde işletilmesi gereken stratejik bir seçimdir. 

 

Sevgi Özçelik
TAYSAD Genel Sekreteri
 
Tam zamanında üretim modelinin çalışması için, ham maddelerin kalitesi ve arzı, ürünler ve bunlara yönelik müşteri talebi uyum içinde kalmalıdır. Zincirdeki herhangi bir halka koparsa, durursa veya senkronizasyonu bozarsa, dünya çapındaki tedarik zincirleri üzerindeki etkiler hemen hissedilebilir. Siparişleri zamanında teslim edemeyenler, yalnızca verimlilik kazanımlarını değil aynı zamanda marka güvenilirliğini, pazar payını ve geliri de kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.
 
Otomotiv sanayi, tedarik zincirlerini yönetmenin daha fazla esneklik ve şeffaflık sunan yeni yollarını arıyor. OEM'ler çip envanter seviyelerini yükseltirken bir yandan nadir metal tedariklerini güvence altına almaya çalışıyor. 
 
Nesnelerin İnterneti, 5G uygulamaları gibi teknolojiler de sanayimize kesintileri önlemek ve öngörülemeyen durumlara yanıt vermek için yeni yollar sunuyor. Öte yandan otomotiv tedarik zincirinin dönüşümü, çevresel kaygılarla çevrili, giderek daha fazla dijitalleşen bir dünyada yaşanıyor.
 
Otonom ve elektrikli araçların giderek geliştirilmesi, otomotiv sanayisine yeni oyuncular kazandırıyor ve tedarik zinciri uygulamalarını önemli ölçüde değiştirmeye başlıyor.
 
Küreselleşme, yıkıcı teknolojiler, değişen tüketici talepleri ve üretim süreçlerindeki değişikliklerle birleştiğinde, otomotiv tedarik zincirinin önündeki yolda bazı tümseklerle karşılaşması muhtemeldir.
 
Tedarik zincirine yönelik tehditlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, şirketlerin riskleri azaltmasına ve ayrıca yeni fırsatlardan ve en son gelişmelerden ilk yararlanan şirketler olmasına yardımcı olabilir.
 
Üretim verimliliğini artırmak, üretim ve teslimat sürelerini hızlandırmak için optimum tedarik zinciri görünürlüğü elde etmek giderek önemli hale geliyor.
 
Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz