Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tirsan Kardan’dan Fabrika Açılışı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 08:25:00

Tiryakiler Şirketler Grubu’nun ana üretim şirketi olan Tirsan Kardan’ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Temelleri 1957 yılında Kütahya’nın Simav ilçesinde İsmail Tiryaki tarafından atılan, yüzde yüz yerli sermaye ile oluşturulan Tiryakiler Grubu; son yıllarda yapmış olduğu yurt içi ve yurt dışı yatırımlarla uluslararası bir sanayi grubu olma yolunda hızla ilerlemekte. Grup yurt dışı yatırımları olan Tirsan Rusya firmasından sonra faaliyete geçen Tirsan Avrupa firması ile şaft üretiminde uluslararası bir tedarikçi konumuna geldi.
Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki açılış töreni dolayısıyla yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımın Başbakanlığı döneminde uygulamaya konulan ve sağlıklı işleyen Ar-Ge teşvikleri; firmalarımızın kat ettiği bu gelişmelerde ve uluslararası birçok proje kazanmamızda önemli rol oynamıştır.  Sağlıklı işleyen Ar-Ge teşvikleri sisteminin ileride ülke sanayisi ve firmalarımız açısından daha büyük yararlarını göreceğimizden eminim.
Tirsan Kardan firmamız aldığı Ar-Ge teşvikleri sayesinde oluşturduğu Ar-Ge tesislerindeki mühendislik ve test olanaklarıyla ürünlerimizin tüm testlerini tamamladıktan sonra müşterilerimizin projelerinde hızlıca devreye girebiliyoruz. Bu özelliğimiz sayesinde aldığımız yeni projeler, dünya firmalarının ülkemize, ekonomimize ve firmamıza duydukları güvenin bir sonucudur. Tirsan Kardan olarak buna vesile olduğumuz için mutluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandı.
Sözlerine “Firmamızın sahip olduğu Ar-Ge tesislerinde yapılan çalışmalar sayesinde, şu anda Avrupa Patent ofisince 35’i tescillenmiş ve 68’i halen tescil süreci devam eden toplam 103 uluslararası Patent ve Faydalı Modelimiz mevcut”şeklinde devam eden Mehmet Tiryaki “2019 yılı sonu ve 2020 başında yeni devreye girecek yurt içi ve yurt dışı projelerimizle Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışımızda söylediği ihracat hedeflerine ulaşmaya gayret edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Tirsan Kardan firması hem yurt içi hem de uluslararası ticari araç üreticileri için kardan milleri üretmesinin yanında kendi geliştirdiği ve test ettiği tasarımlarla milli savunma sanayi projelerinde ana yüklenici konumdaki yerli firmaların özel tasarımlı kardan milleri konusundaki ana tedarikçisi durumunda.
Yeni fabrika son teknolojik üretim imkanlarına sahip, kapalı alanı 38 bin metrekare olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerine kurulu.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz