Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yenilikçi Mühendislik Plastikleri Geliştiriyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 10:02:00

Epsan elektrikli araçların üretiminde kullanılacak olan inovatif mühendislik plastikleri çözümleri ile sektörde hızla yerini alacaktır.

 

Bora EFE
Epsan
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

 

Mühendislik plastik çözümleri elektrikli araçlarda özellikle batarya, şarj sistemleri, ısı yönetimi ve elektrik güç aktarma alanları uygulamalarında ön plana çıkmaktadır. Bununla beraber Poliamid 6 ve Poliamid 6.6 cam elyaf katkılı ürünler; yalıtım ve alev geciktirici özellikleri ile beraber sundukları hafiflik sayesinde elektrikli araç enjeksiyon uygulamalarında kolaylık sağlamaktadır.


Elektrikli araç üretiminin yıllık ortalama yüzde 28 artması bekleniyor
Poliamid 6 ve Poliamid 6.6 çözümlerinin elektrikli araçlar için sunduğu yüksek mekanik özellikler ve kolay birleştirilebilir batarya sistemlerine uygun olması; bu ürünlere olan talebi artıracaktır. Ayrıca mühendislik plastiklerinin kolay renklendirilebilir olması, elektrikli araçlarda özellikle batarya bölgesinde yüksek akım geçen parçalarda kullanılması planlanan turuncu renkler için de bu ürünlerin kullanılabilirliğine imkan sağlayacaktır. Epsan elektrikli araçların üretiminde kullanılacak olan inovatif mühendislik plastikleri çözümleri ile sektörde hızla yerini alacaktır.


Karbon emisyonlarını azaltmak ve döngüsel ekonomiye katkı sağlamak öne çıkıyor
Mühendislik plastikleri polimerleri ve mühendislik plastikleri kompaundları üreticileri de diğer tüm sektörlerde olduğu gibi, karbon emisyonlarını azaltmak ve aynı anda döngüsel ekonomiye katkı sağlamak üzere hızla aksiyon almaktadırlar. Özellikle geri dönüşüm şu an plastik sektörünün odaklandığı en önemli başlık olarak karşımıza çıkmaktadır.


Çevre dostu ve geri dönüştürülmüş malzemeden elde edilen Eplon+ ürünümüz, yeni karbon fiber katkılı alternatifleri ile beraber yüksek mekanik özellik talep eden otomotiv sektörünün ihtiyaçları ve beklentileri için uygun bir çözüm sunmaktadır. Aynı zamanda elektrikli araçlara yönelik olarak ısı iletkenliği, ADAS sistemleri ve elektromanyetik kalkanlama gibi yeni teknoloji çözümleri üzerinde de projelerimizi yürütmekteyiz.


Elektrikli araçlarda kullanılması öngörülen Epsan Mühendislik Plastikleri, Eplamid 6 ve Eplamid 66, Poliamid kompaundlarımız, Ar-Ge ve inovasyon laboratuvarlarımızda hızla geliştirilmekte, ana sanayi onaylarını alarak otomotiv tedarik sanayilerin kullanımına sunulmaktadır.

 

Epsan satışlarının yüzde 35’i otomotiv sektöründe gerçekleşmektedir. Önümüzdeki 5 yılda da, elektrikli araçlara yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle, ana ve tedarik sanayilerde elektrikli araçların batarya, şarj ve elektrik güç aktarımı sistemleri üretiminde kullanılan poliamid kompaundlara yönelik ihtiyaçlarını karşılayan, bir numaralı çözüm ortağı olacağımıza hiç kuşku yoktur.

 

Ürünlerimiz Avrupa normlarına uygun, geçerli sertifikasyonları alınmış ve ana sanayi onay süreçleri tamamlanmış olarak; batarya, şarj sistemleri ve elektrik güç aktarımı gibi uygulamalarda kullanıma hazır hale gelmekte ve parça basılmak üzere elektrikli araçlara üretim yapan ve/veya proje geliştiren müşterilerimize gönderilmektedir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz