Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Net Sıfıra Yolculuk

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.07.2024 10:27:00

Yeni teknolojilerin benimsenmesi, maliyet, iş gücü, malzeme  verimliğinin artırılmasına ve operasyonlarımızın optimize edilmesine katkı sağlıyor.

 
Sevgi Özçelik
TAYSAD Genel Sekreteri
 
Rekabetin yoğunlaştığı günümüzde, dönüşüm her zaman kaçınılmaz hale geliyor. Dijitalleşme, yeni teknolojiler ve hareketlilik hızla yükselirken, süreçleri ve organizasyonları karbon salınımından arındırma zorunluluğu da tüm ekosistemi etkiliyor.
 
Akıllı ve çevreci üretim, otomotiv sektörünün en önemli odak noktası haline geldi. Hareketlilik olarak tanımladığımız bu sektörün net sıfır karbon hedefine ulaşması, yeni teknolojilerin ekonomik olarak uygulanabilir ve rekabetçi hale gelmesine bağlı.
 
Yeni teknolojilerin benimsenmesi, maliyet, iş gücü, malzeme  verimliğinin artırılmasına ve operasyonlarımızın optimize edilmesine katkı sağlıyor.
 
Karbon salınımını azaltma çabaları ise enerji kaynaklı emisyonları düşürmeye, elektrik kullanımını optimize etmeye, üretim süreçlerindeki enerji dışı emisyonları ele almaya ve tedarik zincirlerinden tüketiciye kadar ürünlerin yaşam döngülerini optimize etmeye odaklanmalıdır.
 
Enerji verimliliği ve geri dönüşüm, büyük yatırımlar veya süreç revizyonları gerektirmeden emisyonları ve atıkları azaltmak için uygun maliyetli ve acil stratejilerdir.
 
Otomotiv sektörünün başarılı bir şekilde karbondan arındırılması, uzun tedarik zincirleri ve ürün yaşam döngüleri boyunca emisyon azaltımını hedeflemeyi gerektiriyor.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, toplumsal ve ekonomik refaha ulaşmanın yolunun, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama kapasitesinden ödün vermeden bugünün ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirtiyor. Bu bilinç, yeni adımlarımızın itici gücü olabilir.
 
Saygı ve sevgilerimle,
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz