Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ticaretin Kurallarını Değiştirmek Gibi İddialı Bir Vizyonumuz Var

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.08.2023 09:08:00

Ticaretin kurallarını değiştirmek gibi iddialı bir vizyonumuz var. Sektörümüzün gerek çevresel gerekse dijital dönüşümüne paralel şekilde elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesi için 2021 yılında 2 milyar euro ile Türkiye'nin şimdiye kadarki en büyük özel otomotiv yatırımını duyurduk. Yatırım dönemimiz toplamda altı yılı kapsıyor, ancak etkisi 10 yılı aşacak. 

FORD OTOSAN

 

Ford Otosan olarak Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumundayız, Ford'un Avrupa'da sattığı ticari araçlarının dörtte üçünü üretiyoruz, yüzde 33,6'lık pazar payımızla Türkiye'nin de ticari araç lideriyiz. Müşteri beklentilerini son derece rekabetçi ürünlerle karşılama kabiliyetimizle gurur duyuyoruz.
 
Elektrikli araçlara, mobilite çözümlerine ve bağlanabilirliğe yönelik dönüştürücü değişimin farkında olan Ford, Avrupa için on yıllık stratejisini çoktan belirledi. Ford Otosan’da bizler de elektrikli ve ticari araçlar konusundaki derin bilgi birikimi ve kapsamlı uzmanlığımızla Ford'un bu vizyonunun hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynuyoruz. İş birliğimiz, Ford'un iddialı yol haritasının şirketin geleceğe yönelik hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçeğe dönüşmesini sağlıyor.
 
Ticaretin kurallarını değiştirmek gibi iddialı bir vizyonumuz var. Sektörümüzün gerek çevresel gerekse dijital dönüşümüne paralel şekilde elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesi için 2021 yılında 2 milyar euro ile Türkiye'nin şimdiye kadarki en büyük özel otomotiv yatırımını duyurduk. Yatırım dönemimiz toplamda altı yılı kapsıyor, ancak etkisi 10 yılı aşacak. 
 
Hızlı başladığımız dönüşüm yolculuğumuzda ilk olarak 2022’de Türkiye’nin ve Ford’un ilk yüzde 100 elektrikli ticari aracı E-Transit’i hattan indirdik. 
 
Önümüzdeki dönem pazara sunacağımız yenilikler arasında E-Transit Custom olacak. Üretime bu yılın ikinci yarısında Yeniköy fabrikamızda başlayacağımız E-Transit Custom önce hibrit sonra elektrikli versiyonlarında bağlanabilirlik özellikleriyle müşterilerimizle buluşacak. 
 
Mühendislerimiz tarafından geliştirilen yeni ve tam elektrikli E-Tourneo Courier, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren Romanya’daki Craiova fabrikamızda üretilecek. Yine tasarımına ve mühendisliğine imza attığımız yeni nesil Transit Courier’in elektrikli versiyonu da 2024’te Craiova’da hattan inecek. 2 milyar avroluk yatırımımız kapsamında iki sene içerisinde ürettiğimiz tüm ticari araçların elektriklilerini devreye almak üzere çalışıyoruz.
 
Elektrifikasyonu benimsemenin yanı sıra, mobilitenin geleceğini şekillendirmede bağlanabilirlik ve dijitalleşmenin kritik rolünün farkındayız. Ön planda kalmak için araçlar, altyapı ve kullanıcılar arasında kesintisiz bağlantıyı teşvik eden en son teknolojilere önemli yatırımlar yapıyoruz.
 
Odak noktamız, araç bağlantı özelliklerini geliştirmeye, filoları gelişmiş dijital özelliklerle güçlendirmeye kadar uzanıyor. Ayrıca, güvenlik, verimlilik ve genel performansta iyileştirmeler sağlamak için veri analitiğinin gücünden yararlanıyoruz. Bağlanabilirlik ve dijitalleşmeye öncelik vererek, araçların onları çevreleyen ekosistemle sorunsuz bir şekilde entegre olduğu, gelişmiş iletişim, kişiselleştirilmiş hizmetler ve dönüştürücü mobilite deneyimlerine olanak tanıyan bir gelecek yaratmayı hedefliyoruz.
 
Türkiye'nin köprü niteliğindeki stratejik coğrafi konumu, farklı pazarlara erişim ve kıtalar arasında sağlam ticaret bağlantıları avantajı sunuyor. 
Gelişmiş altyapı ve teknolojik uzmanlıkla desteklenen güçlü bir üretim kapasitesine sahibiz. Rekabetçi maliyet avantajı, uygun maliyetli üretim çözümleri arayan uluslararası oyuncuları çekerek Türkiye’nin cazibesini daha da artırıyor. Ayrıca kalifiye iş gücü, küresel standartları karşılayan yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunma becerisi sağlıyor.
 
Türkiye, halihazırda var olan güçlü yönlerini kullanarak sürdürülebilir ve rekabetçi bir ticari araç üretim üssü olarak konumunu güçlendirebilir, yatırımları çekebilir ve küresel otomotiv endüstrisinin değişen taleplerini karşılayabilir. 
 
Bunlara ilaveten uzun vadede sürdürülebilirliği sağlamak için birkaç kilit hususun dikkate alınması gerekiyor. İlk olarak, altyapıya yatırım yapmak çok önemli. Bu; yollar, limanlar ve demiryolu bağlantıları dahil olmak üzere sağlam bir ulaşım ağının geliştirilmesini ve sürdürülmesini içerir. İyi işleyen bir altyapı, malların hem Türkiye içinde hem de ihracat için verimli bir şekilde hareket etmesini kolaylaştırır. Ayrıca, güvenilir enerji ve kamu hizmetleri altyapısına erişim, ticari araçların üretim faaliyetlerini desteklemek için çok önemli.
 
Sektördeki Ar-Ge girişimlerinin teşvik edilmesi, yenilikçiliği ve rekabetçiliği destekler. Akademi, araştırma kurumları ve özel sektör arasındaki iş birliği, teknolojiler, malzemeler ve üretim süreçlerinde ilerlemeler sağlayarak Türkiye'nin ticari araç üretiminde ön sıralarda yer almasını sağlayabilir. Benzer şekilde mesleki eğitim programlarına, eğitim kurumlarına yapılacak yatırımlar çok daha nitelikli bir iş gücü sağlayarak sektörün değişen taleplerini karşılayabilir.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz