Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeni Teknolojiler Taşımacılığı Daha Güvenli Hale Getirecek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.08.2023 10:16:00

Batarya teknolojilerindeki gelişmeler ve şarj altyapısının yaygınlaşmasıyla birlikte, elektrikli ticari araçlar daha uzun menzil ve daha hızlı şarj imkanlarına sahip olacaktır.

 

Gülnur Daş

Birinci Otomotiv
Satış ve Pazarlama Müdürü
 
Ticari araç üretim üssü olma potansiyelimiz giderek artıyor
Ticari araçlar, lojistik, taşımacılık ve ticaret sektörlerinde büyük öneme sahiptir ve bu alanda Türkiye'nin stratejik bir konuma sahip olması, bir ticari araç üssü olma potansiyelini de artırıyor. Türkiye’de bulunan çok değerli ticari araç üreticileri de satışlarını ve üretim kapasitelerini her geçen yıl artırmaktadırlar. Yeni teknolojilere yaptıkları yatırımlar ile pazar paylarının artması da bu anlamda önemlidir.
 
Ford Otosan’ın ticari araç konusunda Avrupa’nın temel üretim merkezi haline gelmesi ve Avrupa  ticari araç satışlarında liderliği elinde bulundurması Türkiye  için bir gurur kaynağıdır. Ford ile VW arasında yapılan iş birliğinin de bu başarıyı ilerleyen dönemlerde daha da katlanarak artıracağı inancındayım. Ayrıca Stellantis’in  2025 yılı başından itibaren üretime başlama hedefiyle , beş marka için planlanan hem orta boy hafif ticari hem de binek otomobil versiyonları olan yeni ‘’K0’’üretimini Tofaş’a tahsis etmesi de sevindirici bir haberdir.
 
Sadece hafif ticari araçlarda değil, ağır ticari araç grubunda da Türkiye her geçen gün üretim kapasitesini  ve ihracat payını artırmaktadır.
 
Birinci Otomotiv, ticari araç üretimi için kritik öneme sahip olan sıcak dövme ve talaşlı imalat parçaların üretiminde uzmanlaşmıştır. İleri mühendislik yetkinliğimiz ile sektördeki müşterilerimize başarılı çözümler sunmaktayız.
 
Firmamız Ford , Daimler, MAN, Scania, Navistar, Freightliner gibi global kamyon üreticileri ile çok  uzun yıllardır Tier 1 olarak çalışmakta ve  şasi, direksiyon, süspansiyon, diferansiyel, vb.  pek çok sisteme  yüksek kaliteli parça tedariği sağlamaktadır.  Pitman ve çolak kolları,   çamurluk braketi, hirdolik piston, kapı menteşesi, stabilizatör, planet taşıyıcı gibi birbirinden farklı üretim yöntemlerine sahip  ürünlerimizin pek çok  kamyon üreticisi tarafından tercih edildiğini gözlemlemekteyiz. 
 
Hafif ticari araç grubunda kendi dizaynımız olan elektrikli basamak, sıcak dövme aks parçaları, dövme süspansiyon parçaları ve çeki kancaları tedariğimizin yanı sıra dişli parçalarda da mühendislik çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Ford Otosan V710 ve V801 projelerinde almış olduğumuz nominasyonlara paralel,   üretim hatlarımızda kapasite artırım çalışmalarını 2023 Ekim  itibari ile tamamlamış olacağız.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz