Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Profesyonelleşmek ve Kurumsallaşmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 19:49:00

İş ve yaşam dengesini kurabilmek için gerekli kadrolaşmayı, profesyonelleşmeyi ve kurumsallaşmayı gerçekleştirmek kritik önem taşıyor. Biz İnci Holding olarak uzun zaman önce bu çalışmalara başladığımız için günümüzde bu konuyla ilgili bir sorun yaşamıyoruz.

 

Neşe Gök

İnci Holding
Yönetim Kurulu Başkanı

 

İş dışı yaşamınızda neler yapıyorsunuz? İlgi alanlarınız nelerdir?
İş dışında her gün düzenli spor yapabilmek için çaba harcıyorum. Belirli bir spordan ziyade, hareket etme fırsatı yakalamaya çalışıyorum diyebilirim. Hava müsait ise yürüyüş ya da tenis, değilse spor salonuna gidiyorum.
Ailemle birlikte vakit geçirmeyi severim. Hem çekirdek ailem, hem de geniş ailem ile anılar biriktirmekten zevk duyarım. Eşim ve oğlum ile kışın golf tatillerine, yazın ise yeni ülke ve şehirleri keşfetmek üzere seyahatlere gitmeyi çok severiz.
Bunların dışında İnci Holding dışında da kendime iş alanları yaratmayı seviyorum. 3 yıldır melek yatırımcılık yapıyorum. Gençlerin fikirlerine ve girişimlerine yatırım yapmayı ve kendi tecrübem ile oralarda değer katmayı önemsiyorum. Sanırım emekliliğimde de bu yolda ilerleyeceğim.
İş ve özel yaşam dengesini nasıl kuruyorsunuz?
İş ve özel yaşam dengesini ön planda tutan biri değilim. Aile şirketinde çalışan bir aile üyesi olarak, iş ve özel yaşamım çok iç içe. Bu işin içinde büyümüş üçüncü kuşak olarak da bu bana çok doğal geliyor. Çocukluğumdan beri evimizde hep bu iş konuşuldu ve oğlumun da bu doğallık ile büyümesini doğru buluyorum. Tabi tüm bu süreçte öngörülü olmak, gerekli kadrolaşmayı, profesyonelleşmeyi ve kurumsallaşmayı gerçekleştirmek kritik önem taşıyor. Biz İnci Holding olarak uzun zaman önce bu çalışmalara başladığımız için günümüzde bu konuyla ilgili bir sorun yaşamıyoruz.
İş ve yaşam dengesi için geleceğin yöneticileri gençlere ve çalışanlarınıza neler önerirsiniz?
Hayatta hiç kimsenin, görevlerimizin ve sorumluluklarımızın bizleri nasıl etkilediğini bizden daha iyi bilemeyeceğini düşünüyorum. Geçmişte, “Bana burada yeterince iş yok” ya da “Ben bu kadar işin altından kalkamıyorum” diyerek istifa edenlerle karşılaştım. Kendi işinizi de yapsanız, bir şirkette de çalışsanız bu dengeyi kurmanın kişinin kendi görevi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle herkesin hayat beklentilerine göre önlemleri alması ve mesleğini buna göre seçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Maillerinize bakmadan en fazla kaç saat dayanabilirsiniz?
Akıllı telefonlar sayesinde e-postalarımıza her an ulaşabiliyoruz. Ben telefonu hemen hemen her elime aldığımda e-postalarıma göz atıyorum. Gereksizleri hemen siliyor, kısa cevap verebileceklerime anında dönüş yapıyorum. Hafta içi ya da sonu hatta tatil günü olması fark etmiyor. Eğer çok acil değilse de mesai saatlerinde ofisimde bilgisayarımın başına oturup, uzun cevap ya da ek çalışma gerekenlerle ilgileniyorum. Öte yandan birlikte çalıştığım arkadaşlarımdan da çok acil bir konu olmadığı sürece hafta sonları ya da akşamları e-postalarıma yanıt beklemediğimi, onların iş ve özel yaşam dengelerine saygı gösterdiğimi de belirtmeliyim.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz