Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sağlıklı Denge İçin Sınırları Netleştirmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 18:32:00

Çalışma gününüzü mümkün olan en iyi şekilde yönetmenize yardımcı olmak ve iş sonrasında memnuniyet için yapılacak işler listesiyle önceliklerin belirlenmesi önemlidir.

 

Namık Elibol

Elatek Kauçuk Sanayi ve Tic. A.Ş.
Genel Müdür
 

 

Biz çalışanlar için yönetilmesi en zor şeylerden biri “iş” ve “özel” hayatı birbirine karıştırmamaktır. Günümüz teknolojisinden kaynaklı, bazen “evi” işe, bazen de “işi” eve taşıyoruz.
Tam gün çalışanlar günün büyük bölümünü ofiste, iş yerinde, fabrikada geçirmektedir, çalışma gününün sonrasında, sevdiğimiz şeyleri yapmak, arkadaşlarımızla, ailemizle veya dostlarımızla vakit geçirmek ve enerjimizi geri kazanmak için sadece birkaç saatimiz kalıyor. Bu kısa sürede tüm düşüncelerimizle işten sıyrılmak ve çoğu zaman da “iş” ve “evi” birbirinden ayırmak çok zor olabiliyor.
Hafta sonunda, hafta içindeki toplantıyı düşünmek, yatmadan önce iş e-postalarına cevap vermek, kahvaltıda, akşam yemeğinde işyeri yada müşteriden çağrı almak konuları devam ettiği sürece kendinizi işten soyutlamak zor, ancak isteyerek ya da istemeyerek, ikisi arasında iyi bir dengenin kurulması şart.
Kısacası işlerimize profesyonel bir yaklaşımla bakmamız ve özel hayatımızı da ihmal etmememiz! Yaşamımızda böyle bir dengesizliğin oluşması, kendimizi endişeli, yetersiz ve memnuniyetsiz hissetmemize neden olmaktadır.
Sağlıklı bir dengeye doğru atılacak ilk adım, sınırlarınızı netleştirmektir. Önce kendiniz, ardından yöneticileriniz, meslektaşlarınız ve dostlarınızla günün 24 saati ulaşılabilir oluyorsanız, ne zaman rahatsız edilebileceğinizi iyi tanımlamak ve sizden tüm beklentilerin nasıl, ne zaman hangi koşullarda olabileceği konusunda tüm iletişim içinde olduklarınızla hemfikir olmaktan geçmektedir.
Çalışma gününüzü mümkün olan en iyi şekilde yönetmenize yardımcı olmak için, işte ve sonrasında memnuniyet için yapılacak işler listesi ile önceliklerin belirlenmesi önemlidir.  Mümkün olduğunca organize olmak ve daha sonra söz verilen işlerimizi ertelemekten kaçınmak gerekiyor ki bu tarzımız bize zihinsel ve fiziksel düzen, stresi azaltmaya ve verimliliği arttırmaya yardımcı olan bir olgu halini alsın.
İşlerimizin çok olması ama buna göre zamanın daha kısıtlı olması, bizlere zamanın verimli olarak kullanılması gerekliliğini ortaya çıkarıyor, yani çalışırken eğlenmeyi, çalışırken dinlemeyi öğrenmemiz,  iş hayatını içinden çıkılmaz tatsız ve tutsuz bir süreçten çıkarıp zevk alınan, başarı hikayesi oluşturacak adımlara çevirmek daha anlamlı olacaktır, ayrıca tavsiye niteliğinde dinlenme ve tatil için sadece yılın bir dönemini değil bütçenin elverdiği oranda hafta sonları sevdiklerinizle , dostlarınızla ve ailenizle beraber olacağınız kaybedilen enerjinin geri kazanılacağı küçük gezi, tur ve tatiller olarak değerlendirebilirsek her iki alanda da başarılı olmaya devam edebiliriz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz