Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Rüzgâr Değil, Yelken Yön Belirler!

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 31.10.2018 15:54:00

Festo'nun 4 Ekim Perşembe günü düzenlediği “Rüzgâr değil, yelken yön belirler!” ana temalı etkinlik, Festo'nun Tuzla merkez binası, Mevlana salonunda gerçekleşti.

Gelecekte tedarikçileri neler bekliyor?
Teknolojik değişimler, Endüstri 4.0, sarsıcı yenilikler, yepyeni iş modelleri, bu gün itibariyle Türkiye’nin ekonomik bakımından durumu ve pozisyonu, istatistiki verilerle değerlendirilen bu toplantının açılış konuşmasını Festo Türkiye Genel Müdürü Osman Türüdü yaptı. Konuşmasında dünyanın girdiği bu yeni döneme dair kısa bir hatırlatma yaparak “Bu ortamda biz sanayiciler ne yapmalıyız. Ana sorumuz ve günün konusu da bu. Gelecek nasıl olacak ve bizleri neler bekliyor ve ne yapmalıyız” sorusunu sordu. Osman Türüdü “bu ve buna benzer soruların cevaplarını bugün hep birlikte arayayacağız” dedi.
“Müşterilerimizin bulunduğu her yerde olmak istiyoruz”
Festo Avrupa Ülkeleri Müdürü Giampiero Bighiani konuşmasına başlarken “bu gün buraya daha çok sizin yaşadığınız ortamı ve koşulları yerinde görmeye geldim” dedi. Türkiye’nin özel zamanlardan geçtiğini, mevcut ekonomik daralma ve Türk lirasında yaşanan devalüasyonun bir süre önce kendi ülkesi İtalya’da da yaşandığını vurguladı. Bighiani “Biz müşterilerimizin bulunduğu her yerde olmak istiyoruz, yani sizin gölgeniz olmak istiyoruz” dedikten sonra şöyle devam etti. Eskiden ürünlerimizin yüzde 80’ninden fazlası Almanya’da üretiliyordu, bugün Festo ürünleri 3 kıtada aynı kalitede üretiliyor. Bunu pazarımıza yakın olmak ve sizlere hızlı ulaşabilmek için tercih ediyoruz. Türkiye, esneklik, hız ve fiyat açısından güçlü ülkelerden biri, bu yüzden sizlere daha yakın olmak istiyoruz” diye konuştu.
Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin “Nereden geldik nereye doğru gidiyoruz? konulu konuşmasında çarpıcı bilgi ve istatistiki verileri harmanlayarak bir Türkiye panoraması çizdi. Mevcut çizilmiş kalıpların dışına çıkamadığımız sürece yaptığımız işte fark yaratamayacağımızı çeşitli örneklerle anlattı. Toplantıya katılan sanayici temsilcilerine atfen de onların çizilmiş kalıpların dışına çıkabildikleri için bugünkü başarılı seviyeye ulaştıklarını belirtti.
Emre Alkin konuşmasını açıklanmış olan orta vadeli planı yorumlayarak bu verilerden çıkan acı gerçeği anlatarak devam etti. Bu verilerin enflasyonun kolay kolay düşmeyeceğini, büyüme hızlarının daha anlaşılır seviyelere gerilediğini, cari açık ve faiz dışı fazla verilerini de yorumlayarak yüksek vergi toplanmasına devam edileceğini ve kamu harcamalarından da tasarruf edilmeyeceğini belirtti.
Emre Akin konuşmasına milli gelir, nüfus gibi bazı dünya ülkeleri istatistiklerini vererek Türkiye’nin gelecekte hangi konumda olacağını anlattı. Bir ülkenin sadece yüksek binalarıyla yükselemiyeceğini, insanlarıyla, insanlarının değerini arttırarak yükseleceğini vurguladı. Kalkınmanın ilk teorisinin bu olduğunu söyledi.  Festo’nun en beğendiğim tarafı bir okul gibi olmasıdır. Sürekli insan kaynağına önem veren ve geliştiren bir yerdeler dedi. Emre Alkin konuşmasının devamında Türkiye’yi gelecekte neler beklediğini ve sanayiciler olarak nelere dikkat edilmesi ve nasıl fark yaratılabileceğini anlatarak sonlandırdı.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz